0 termék

0 Ft

Kosár megtekintése

Mitől olyan finom a LAVAZZA?

A nyersanyag

Luigi LavazzaA Lavazza csoport minden évben több mint kétmillió zacskó zöld kávét vásárol  szigorú szabványok, és minőségi paraméterek szerint. Létfontosságú a nyersanyagra való maximális figyelem és annak biztosítása, hogy az ellátás folyamatos legyen, állandó minőség fenntartása mellet az év bármely szakában. Első lépésként, ellenőrizni kell az egyes fajtákat. A szigorú szabványosítás fontos a végleges keverékek homogenizálása végett.

A szállítás

A minőség-ellenőrzés, a tengeri szállításnál kezdődik. Lavazza követeli  a hajózási társaságoktól, hogy betartsák az általa előírt követelményeket .A kávé konténereket Olaszországba  való megérkezésükkor ellenőrzik, hogy a szállítás folyamán  nem változott -e  a kávé minősége.

A laboratórium

A termelő országokból érkező zöld kávé eljut a Lavazza gyárába. A laboratórium az a terület, ahol a kávébabot kiválogatják és meghatározzák a keverékeket. A társaságnak saját minőségbiztosítási rendszere van. A nyersanyagon elvégzik a gyári tesztelés és a kémiai elemzés minőségének értékelését.

Tárolás

Minden egyes tételt felvisznek a számítógépes rendszerbe, majd tárolásra kerül sor. Később bármelyik fajta keverék a rendszerből kikereshető és ellenőrizhető.

Pörkölés

Ebben a fázisban történik  a kávé átalakulása: ez az, ahol  kialakul jellegzetes íze és aromája.  A pörkölő létesítményeket  a vezérlőteremből képesített személyzet irányítja

Őrlés

A pörkölés után, a termék további kezelésen esik át,hogy az esetleges töredékeket kiszedjék majd az őrlésen. Ezen a téren, olyan  technológiai folyamatot fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi 2.000 és 3.000 kg pörkölt kávé / óra őrlését.

Csomagolás

A csomagolási folyamat kontrollja a Lavazzanál tökéletes  a szúrópróbaszerű mintavételnek köszönhetően.