fbpx
Lavazza Caffé Service
|   Regisztráció  |   |   English   06 80 89 00 98   Használati útmutatók |  
Fiókom

Elfelejtettem a jelszavam

A gondolkodó kávé - Lavazza TIERRA

Az olasz kávétermelő vállalat, a Lavazza hosszú történelmi múltra tekint vissza. A Lavazza család már 110 éve irányítja a céget hűen ragaszkodva az eredeti értékeikhez, az emberségességhez, a szolidaritáshoz, valamint a kultúra és a környezet jövő generációnak való megőrzéséhez. Ennek szellemében dobták piacra 2006-ban a TIERRA termékcsaládot. A teljes termelési folyamat során, a babok termesztésétől a feldolgozásukig szem előtt tartják a fenntartható fejlődést.

A Rainforest Alliance szervezet, olyan kávétermelő farmoknak ad igazolást, akik a fenntartható fejlődés gondolatát ültetik a gyakorlatba. A Lavazza által forgalmazott TIERRA kávé, amely a Lavazza összes kapszulás rendszeréhez, valamint szemes kávéban is elérhető, egy olyan kávé, ami több ilyen minősítésű farm termésének keverékéből készül.

Egy vállalat történelemmel és értékekkel

A Lavazza mindig elkötelezett volt a társadalmi szolgáltatások iránt, még bőven azelőtt, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalása az érdeklődés középpontjába került. Egy kávétermelő vállalat számára rendkívül fontos, hogy odafigyeljen a tevékenysége élettani hatásaira. Hogy miért? Az ok: az évszázad elején kezdődött kávé-krízis, amely a kávétermelő országok munkavállalóit sújtotta. Ezáltal az ültetvényeken dolgozók lehetőségei és körülményei rosszabbak lettek, mint valaha. A Lavazza felismerte, hogy a szerencsétlen körülményeket lehetőségekké és erősségekké kell kovácsolni, így a társadalmi szolgáltatásokba fektetett befektetésekkel kiléptek a piacra. A vezetők úgy döntöttek, hogy egy új, önálló projektet indítanak útjára. Ekkor született meg a Lavazza TIERRA projekt, az amerikai NGO Rainforest Alliance-szel és VOLCAFE-val együttműködve. A Rainforest Alliance biztosítja a biodiverzitást a fenntartható társadalmi-gazdasági fejlődésen keresztül 1986-tól, a VOLCAFE pedig egy nagy zöld kávé termelő cég, amely figyelmét fokozatosan a fenntartható kávétermelés felé irányítja, több mint 150 éve. Két erős partner, akiknek megkérdőjelezhetetlen szerepe volt a projekt sikerességében.

A Rainforest Alliance igazolását elnyerő cégek, köztük már a Lavazza is feladatául tűzte ki:
- a társadalmi felelősségvállalást
- a magas minőség fenntartását
- a kultúra és környezet megóvását.

A TIERRA projekt

A TIERRA kezdeményezés három országban van jelen, Hondurasban, Kolumbiában és Peruban, ahol megközelítőleg 165 kávétermelő farm tevékenykedik. A cél, hogy fejlesszék a termelők és a dolgozók munkafeltételeit, továbbá a termék minőségének javítása, ugyanakkor a régió környezetének megóvása. Ahhoz, hogy elérjék a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságot, mind gondolati változtatások, mind konkrét cselekvés szükséges.

A sikerhez vezető út, a helyi lakossággal és a kávétermelőkkel való folyamatos kéz a kézben együttműködés. A problémák közös erővel, közös megegyezés alapján kerülnek megoldásra. Ezidáig a projekt keretében felállítottak egy zöld kávé szárító és -feldolgozó üzemet, valamint házakat, iskolákat és kórházakat újítottak fel. Az erőfeszítések eredményeként a projektben résztvevő farmok, és így a Lavazza kávéja is megkapta a hivatalos Rainforest Alliance igazolást 2005-ben.

Mario Cerutti, a Lavazza ellátási lánc menedzsere hivatalosan is kijelentette 2006-ban, hogy a Lavazza fő célja a jövőben, hogy a helyi közösségeknek átadják a know-how-t és a szükséges technikai segítséget a kávéminőség fejlesztése érdekében. Ez a kávétermelők versenyképességét növeli, és a jobb termékminőségnek köszönhetően a termékekért magasabb árat is kaphatnak. A Lavazza legújabb terméke, a TIERRA kávé magasabb minőségi sztenderdnek felel meg. A TIERRA, amit 100% tisztaságú arabica kávébabból készítenek a helyi közösségek, egy nagyon aromás és édes ízű kávé könnyű, habos krémmel a tetején. Elérhető kávézókban és a magyarországi hivatalos értékesítőknél kávékapszula formában a Lavazza BLUE, Espresso Point és Firma rendszerekhez, valamint szemes kávéként is.

X