5 TIPP az extra különleges kávé élményhez

Kávémániásként valami változatosságra vágysz? Unod a megszokásokat? Most minden felborult körülöttünk, borítsuk fel hát a hagyományos kávézási szokásokat is!  

Íme 5 igazán különleges tipp hogyan bolondítsd meg a Lavazzád!  

1. A tonikos kávé!  

Pár éve a forró évszak megdöbbentő sztárja tonikos kávé, mely egyre több és több rajongót tudhat magáénak. A recept egyszerűbb, mint gondolnád:  

  1. lépés: fog egy átlátszó poharat és tegyél bele jeget (átlátszót az esztétika miatt érdemes választani) 
  2. lépés: a poharat kb ¾-ig töltsd tonikkal 
  3. lépés: a frissen lefőzött Lavazza kávéd vagy kapszulás kávéd presszó formájában lassan csorgasd a jégre. A kávé gyönyörűen eloszlik és a vizuális élmény sem utolsó!  
  4. lépés: belekóstolva éld át a különleges ízélményt, amit a tonik kesernyés íze és a Lavazza kávé karakterisztikus aromájának társulása során kapsz. 
    Extra: Tégy egy szelet citromot a tonikba, majd erre csepegtesd a kávét!  

2. Frissen facsart narancslé kávéval 

frissen facsart narancslé és a kávé házasítása szintén a nyár celebe. A jég itt is elengedhetetlen a hűsítő érzésért. Amennyiben megteheted tényleg frissen facsarj narilevet használj, mert az a legjobb. Narancslé jégre töltve, majd rá a kávé. Az ízélmény nem marad el!  

3. Kávés jegestea 

Mivel a tea is lehet erősen élénkítő hatású, így a kávés jegestea elkészítéséhez inkább gyümölcsteát javaslunk. A tea gyengén kesernyés zamata és a Lavazza kávé serkentő aromája csodásan párosul. Ha van narancsunk, egy szelettel körbe kenhetjük a pohár peremét, majd a szelet narancsunk héjból (peel) egy cseppnyit illóolajként a hideg finomságot spriccelve koronázzuk. De ezt csak közvetlenül fogyasztás előtt! 

4. Kávés limonádé 

A kávés jegestea nyomán, hasonló repectúrát követve készíthetjük el a kávés limonádét. Citrussal, mentával, akár fagyasztott vagy friss gyümölccsel és persze a Lavazza presszóval rendkívüli élményt ad!  

5. Házi Cold Brew  

A kávé divatcikke, mely nem csupán hideg kávét jelent, hanem krémes és jéghideg kávé élményt. Egyszerű és házilag is könnyen elkészíthető, csak előre kell terveznünk.  

  1. lépés: 500 ml hideg vízhez nagyjából 40 g közepesen durva, vagy durvára őrült Lavazza kávéőrleményt veszünk magunkhoz 
  2. Keverjük össze kicsit a két folyadékot  
  3. A friss kávét ebben az állapotában a felkevert hideg vízben 12 órán keresztül áztatjuk hűtőben 
  4. Kivétel után ízlés szerint higíthatjuk még vízzel, és tejjel is ízesíthetjük. 

Miért lesz mindez ennyire finom és népszerű? A Lavazza rajongóknak most eláruljuk a titkot! Lavazza kávé és a hideg víz hosszas együtt állásának köszönhetően az elkészült Cold Brew kisebb mértékben lesz savas, helyette lágy, természetéből fakadóan édeskés, utánozhatatlan ízélményt garantál. Próbáld ki te is!