Az új évi fogadalmak betartása könnyebb kávéval!

Mielőtt még egyet pislogtunk volna, itt van 2023 és ahogy a hagyomány diktálja, sokunk kitűz majd valamilyen célt az új évre. Mik a leggyakoribb újévi célok, és hogyan segíti ezek elérését a kávé?

1. Egészségügyi és fitnesz célok – igyál kávét!

A legtöbben egészségesebbek akarunk lenni. Ez sok mindent jelenthet, többek között:

 • Mentális egészség javítása
 • Súlycsökkentési célok
 • Egészséges étrendre való áttérés
 • Erősítés, izomnövelés
 • Sérülés tudatos kezelése, megelőzése

Bármit is próbálsz elérni, abszolút meg tudod csinálni! A trükk annyi, hogy meg kell törni az agy azon részeit, amelyek a túlélésre jöttek létre. Ezek azok a részek, amelyek nem tudják felfogni a hosszú távú kimenetelre való várakozást, így gyorsan pumpálnak megoldásokat: egyél most, ma inkább pihenj… stb., de ezek nem szolgálják a hosszútávú célunkat. Az agy számára viszonylag új dolog, hogy hosszú távú gondolkodásra van szüksége, ezért minden alkalommal meg kell győzni az agyunkat, hogy tartson ki, amikor olyan késztetés támad, amely félreviszi céljainkat! A túléléshez (vagyis a céljaink eléréséhez) hosszú távú eredmény szükséges, minden lehetséges kudarcnak valódi fenyegetésnek kell tűnnie a jelenlegi létezésre. Hogyan tudod ezt megtenni? Meg kell szakítanod a gondolatmintát, egy kicsit el kell halasztanod azt a dolgot, amit meg akarsz tenni (vagy nem). Később minden alkalommal könnyebb megnyerni a csatát. Hozz létre egy szünetet, hogy ne az ösztönös módon reagálj! Maga a késleltetés is már győzelem!

Pimaszul kávészünetet ajánlunk. A kávézás nemcsak lelki és fizikai pihenést jelent, hanem hihetetlen egészségügyi előnyökkel is jár.

2. Karriercélok, tanulmányi célok – igyál kávét!

Rengeteg időnket arra fordítjuk, hogy az életünkön gondolkozzunk, hogy valójában milyennek is akarjuk, ezért nem meglepő, hogy sokan pályát váltunk, új tanulmányba kezdünk, nyelvet tanulunk vagy készségeket fejlesztünk. Ezek mind a mikroszkóp alatt vannak, miközben áttekintjük az elmúlt néhány évet és azt, hogy mit is szeretnénk valójában. A szakmai fejlődés és az oktatási szektor a javát éli!

Néhány példa a gyakori karriercélokra:

 • Kevesebbet időt fordítani munkára
 • Egy új iparágban kipróbálni magad
 • Bekerülni álmaid munkakörébe, vagy tanulmányokat folytatni egy szenvedélyedért
 • Jobb fizetés vagy javadalmazási csomagot elérni
 • Új készség elsajátítása
 • Találkozni új emberekkel
 • Vállalkozás indítása
 • Szakterületed szakértőjévé válni továbbtanulással

Mi az, ami a kávéban segít elérni ezeket a célokat? Ez könnyű. Ennek egy része a kávéban lévő koffein, más része inkább a gondolkodásmódunkról és az életvitelünkről szól:

 1. Rutinok – Minden új cél elérése érdekében tennünk kell, ami azt jelenti, hogy a korábbiakhoz képest extra energiákat kell használnunk! Kávézz, hogy legyen energiád új rutinok beépítésére!
 2. Rituálék – A napi rituálék az életünk részei, úgy mint a kávézás és maga a rituálé az, ami lelki vigaszt nyújt az új és szorongást keltő időkben. A kávé nemcsak stabilitást jelenthet az izgalmas káoszban, hanem abban is segít, hogy tisztábban gondolkodj! Kávézz, hogy megtarts a stabilitásod!
 3. Fokozott koncentráció – A kávé jól ismert és tudományosan bizonyított tulajdonsága, hogy növeli az éberséget és a koncentrációt, jobb tanulási és munkavégzési eredményeket garantál!

3. Éves cél a spórolás! – igyál kávét!

A járványidőszak megmutatta nekünk, hogy a jó időtöltés és a szeretett emberekkel való kapcsolattartás nem kell, hogy drága legyen. Ezen felül, ahogy áttérünk egy rugalmasabb munkakörnyezetre, sok home office-ra megnőtt az egyedül töltött idő aránya is. Ha egyedül dolgozol, nagyobb valószínűséggel keresel társas interakciót munka után. Ahelyett, hogy ezt a pénzt máshol költenéd el, itt az ideje megfontolni a legjobb kávéfőző megvásárlását, hogy megtakarítsd a sok külső helyszínen elköltött pénzt és áthívd a barátokat egy jó kávéra.

4. Minőségi idő a családdal és a barátokkal – igyál kávét!

A legtöbben azt kívánjuk, hogy bárcsak kevesebb időt tölthetnénk munkával és több időt szeretteinkkel. Sokan közülünk ezt a prioritást újra felállítjuk, és megpróbáljuk megtalálni a módját annak, hogy ezt a szociális igényt beépítsük a mindennapokba. A közös kávézás mindig jó program! A kávé része annak, ahogy közösségünk összekapcsolódik, és része annak, ahogyan mi összekapcsolódunk szeretteinkkel.

Neked mi az újévi fogadalmad? 😊