A kávé rejtett képességei

Tudtad, hogy a kávét nem csak meginni lehet, hanem sok egyéb dologra is felhasználhatod? Harcolhatsz vele a szagok ellen, a hangyák ellen, de a kertedben is hasznát veheted. Nézzük néhány egyéb felhasználási módját a Lavazzádnak, ami jól jöhet a mindennapokban. 

Pápá kellemetlen szagok! 

Kellemetlen szag csapja meg az orrod, ha kinyitod a hűtőt? A szobába belépve ledönt a lábadról valami jó illatúnak nem nevezhető szag? Segít a kávézacc! Tegyél egy dobozkába frissen őrölt Lavazza kávét, majd hagyd ott egy darabig és a kellemetlen szagok eltűnnek. De főzésnél is jól jöhet, ha átvette a hagyma szagot a kezed, vagy ha dohányzol, és cigaretta szagú lett, dörzsöld be kávézaccal és máris jobb lesz. 

Tiszta és puha bőrt varázsol neked 

Rengeteg drága arctisztítót találunk, ha az üzletek sorai között nézelődünk, pedig otthon, kéznél van egy egyszerű, takarékos megoldás. A reggeli Lavazza kávédból fennmaradt zaccot ne dobd a kukába, tegyél el belőle egy fél csészényit. Aprócska szemcséivel könnyen leradírozhatod a felső hámréteget, és megtisztíthatod vele az arcod. Egyszerűen keverj hozzá annyi olívaolajat, hogy kenhető, de nem folyós állagú masszát kapj. Ezt vidd fel az arcodra, és körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele. A kávé élénkítő hatású, segít a bőrödnek frissnek maradni, beindítja a vérkeringést, és lágyabbá is teszi a bőrödet. 

Megtámadta a lakást a hangya banda?  

Nem akarsz vegyszereket szétfújni a lakásban, de idegesítenek a hangyák? Környezettudatos segítség lehet a Lavazza kávé. Szórj egy keveset a hangyabolyhoz, nem szeretik az illatát, úgyhogy nem fognak sokáig vendégeskedni nálad.  

Védd vele a kertedet 

Lavazza kávézacc kiváló növény védőszer is, ha a zöldség és virágágyások köré szórjuk távol tartja a nem kívánatos látogatókat kertünkből. Ezenkívül ásványi anyagokkal és más hasznos tápanyagokkal is ellátja a növényeket. De még talajtakarónak is tökéletes, ha szétteríted az ágyások között nyáron megvédi a talajt a kiszáradástól, télen pedig a nagy esőzések alatt segít elvezetni a felesleges vizet. 

Tartsuk vele tisztán a lakást 

Lavazza kávézacc szemcséi kiválóan alkalmasak súrolásra és zsíros foltok eltüntetésére. De nedves kávézaccal a leégett edényeken is segíthetünk, vigyázzunk nehogy sokáig az edényen maradjon a zacc, mert könnyen megszínezheti. Tisztítsd vele a tűzhelyed is! A zacc felszívja a zsíros foltokat, utána pedig egy vizes szivacs segítségével át is dörzsölhetjük a tűzhelyet a kávézaccal, így a többi foltot is eltüntethetjük.