Isteni kávészósz sült húsokhoz
Nem is hinnénk milyen mennyei különlegességet varázsolhatunk az asztalra, ha a hagyományos fogásokat megbolondítjuk egy kis kávéval. Most bemutatjuk az új kedvencünket, a Kávés-vörösboros szószt!
Kávés-vörösboros sült csirkemell (kb. 250 kcal/adag)
Hozzávalók (4 fő részére)
- 4 szelet friss csirkemell
- 70 ml erős Lavazza presszó kávé
- 70 ml tejszín
- 2 tk étkezési keményítő
- 3 ek vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 50 ml minőségi vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- só, bors ahogy szereted
Elkészítés
- lépés: A sós, borsos, összezúzott fokhagymás fűszerrel a csirkemelleket bekenjük és hagyjuk pihenni negyedórát.
- lépés: Serpenyőben vajat olvasztunk és barnára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
- lépés: A csirkemelleket hozzáadva őket is aranybarnára sütjük. Amikor megsültek ki kell venni őket a serpenyőből.
- lépés: Ezután a serpenyőbe kerül a bor, a frissen lefőzött Lavazza kávé és a tejszínnel összekevert étkezési keményítő. Megdobjuk a babérlevéllel és közepes hőfokon 2-3 percig gyakran kevergetjük.
- lépés: Amikor mindennel készen vagyunk, a csirkemellei kitálaljuk és mesterszakács módjára a finom szószunkat rácsurgatjuk. Köretnek remek választás barna rizs vagy a bulgur is.
Tipp: Ha valóban Lavazza kávé függő vagy, akkor emelheted a kávé arányát és még intenzívebb lesz a szószod aromája.
Jó étvágyat kívánunk! 😊