Isteni kávészósz sült húsokhoz

Nem is hinnénk milyen mennyei különlegességet varázsolhatunk az asztalra, ha a hagyományos fogásokat megbolondítjuk egy kis kávéval. Most bemutatjuk az új kedvencünket, a Kávés-vörösboros szószt! 

Kávés-vörösboros sült csirkemell (kb. 250 kcal/adag) 

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 4 szelet friss csirkemell 
  • 70 ml erős Lavazza presszó kávé
  • 70 ml tejszín
  • tk étkezési keményítő
  • 3 ek vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 50 ml minőségi vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • só, bors ahogy szereted 

Elkészítés

  1. lépés: A sós, borsos, összezúzott fokhagymás fűszerrel a csirkemelleket bekenjük és hagyjuk pihenni negyedórát. 
  2. lépés: Serpenyőben vajat olvasztunk és barnára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.  
  3. lépés: A csirkemelleket hozzáadva őket is aranybarnára sütjük. Amikor megsültek ki kell venni őket a serpenyőből.  
  4. lépés: Ezután a serpenyőbe kerül a bor, a frissen lefőzött Lavazza kávé és a tejszínnel összekevert étkezési keményítő. Megdobjuk a babérlevéllel és közepes hőfokon 2-3 percig gyakran kevergetjük.  
  5. lépés: Amikor mindennel készen vagyunk, a csirkemellei kitálaljuk és mesterszakács módjára a finom szószunkat rácsurgatjuk. Köretnek remek választás barna rizs vagy a bulgur is.  

Tipp: Ha valóban Lavazza kávé függő vagy, akkor emelheted a kávé arányát és még intenzívebb lesz a szószod aromája.  

Jó étvágyat kívánunk! 😊