Súlyosan visszaesett a kávéfogyasztás a koronavírus kitörése óta

A koronavírus járványügyi helyzetéből kifolyólag a gazdasági forgalom általános visszaesése a kávé szektorára is nagy hatással volt. Immáron 9 éve először idén ismételten csökkent a kávéfogyasztás a világban.  

Világos, hogy a visszaesés egyik fő oka a világszinten legtöbb helyen bevezetett kijárási tilalmak és a kijárási korlátozások voltak. Magyarországon is bekövetkezett a kijárási korlátozások bevezetésével a kávézók, vendéglátóhelyek bezárása, forgalmuk minimálisra csökkenése. Globális viszonylatban is a kávékereslet mintegy negyedét adják a külső helyszínen elfogyasztott kávék. A ’cafe to go’, vagyis az elviteles fogyasztás sem volt megoldás, hiszen a lakosság legnagyobb hányada otthon maradt a korlátozások idején, és ki tuja mit hoz még az újra kibontakozó járvány.  

2020 nyár elejével a kávé ára 30%-kal esett vissza idén, közölte egy amerikai szaklap 

Hiába, hogy a korlátozások enyhítésével a nyárra világszerte újranyitottak az éttermek és kávézók, sokan még tartanak visszatérni a korábbi kerékvágásba és az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében inkább nem fogyasztanak nyilvános helyeken kávét, nem ülnek be személyesen vendéglátóipari egységekbe 

Otthon nem iszunk annyi kávét 

Az elemzők szerint a nyugati emberek javarésze a munkahelyén vagy a hozzá közel eső éttermekben, kávézókban fogyaszt leggyakrabban kávét. A kávéfogyasztás gyakran társas esemény, baráti, üzleti találkozók alkalmával is legtöbbször egy kávé mellé ülünk be beszélgetni, tárgyalni. A személyes találkozások visszaesése, az online meetingek és videós baráti találkozók miatt is egyre kevesebb kávé fogy. A most újra erősödő megbetegedések száma ezt a trendet még inkább támogatja. Ha a home officeban, vagy otthon sem szeretnél lemondani az imádott Lavazza kávédról, válaszd Lavazza kapszulás készülékeit, hogy nap mint nap a jól megszokott krémes, aromás kávét élvezhesd. Annak érdekében pedig, hogy még inkább megadd magadnak a kávéházi hangulatot kínálatunkban megtalálod a kávézáshoz szükséges egyéb kellékeket például csészéket, kanalakat is.