Te milyen személyiség vagy a kávézásod alapján?

Szájról szájra terjedő Lavazza anekdotákból összeszedtük a leggyakoribb jelenségeket, amikor kávé választásról van szó. Neked miről árulkodik a kávézási szokásod? Hogy kéred ki a kávét? 

Lássuk, melyik kávé fogyasztó személyiség vagy a 6 példából 

1. „Presszó kávé lesz!” 

Lényegre törő rendelés, amilyen te is vagy. Csak semmi köntörfalazás. Egyszerű és nagyszerű. Egyenes ember vagy, ezt tudod is magadról, mások szemében azonban sokszor tűnhetsz merevnek és rugalmatlannak. Amennyiben a keserű ízek kedvelője vagy, hajlamos lehetsz antiszociális viselkedésre, vagy csak ilyen gondolatokra, még akkor is kifelé nem feltétlenül nem mutatod. Ügyesen manipulálsz, gyakran nehezen csatlakozol mások érzéseire. De őszintén, csak így egymás között: Érdekel is egyáltalán mit gondolnak mások?  

2. „Szerintem egy cappuccinot kérek. 

 Szerintem? Ugyan már, mindig ezt kéred! A megszokások rabja vagy, nem igazán szereted az új dolgokat, sem a változást. Azért kéred ezt és így, mert édes habos babos akarsz lenni amilyen a kávéd is. Aki az édes és krémes ízeket szereti, a szakemberek véleménye alapján kompromisszumkész és szeret segíteni másoknak. Klasszikus, mármár konzervatív jellem vagy. Egyébiránt teljesen meg lehet téged érteni. A pihe puha tejhab és a shot Lavazza presszó olyan választás, amiben sosem kell csalódnod. Azért bátran nyiss néha, és próbálj ki mást is!

3. „Növényi tejjel, hozzáadott cukor nélkül,mindenmentesen” 

Szögezzük le, ha valakinek valóban valamilyen érzékenysége van, akkor az nem a személyiségről árulkodik. Ha nincsen érzékenységed mégis mindenmentesen fogyasztod a kávét, annak két gyakori oka lehet:  

Egyik, hogy divatőrült vagy, és minden mozgalomhoz azonnal és szívesen csatlakozol. Szeretsz kitűnni és különleges lenni, ezzel is felhívva magadra a figyelmet. Vigyázz! A divat hamar tucat lesz!  

Másik opció a mindenmentes választásra, ha azért fogyasztasz mindent mindenmentesen még egy kávét is, mert ennyire tudatos fogyasztó vagy. Ezesetben minden elismerésünk! Felelősségteljes vagy, előrelátó, tudatos és megfontolt, racionálisan döntesz és nem csak mondod, de csinálod is alkat vagy! Szeretsz szeretni és törődni, nem sajnálod, ha mindezt azonnal nem kapod viszont. A felelős gondolkodóké és odaadó embereké a jövő! 

4. “Sütőtökös, mézeskalácsos, fehércsokis, kókuszos…!”

Aextra ízzel és aromával spékelt kávékból mindig van, aktuálisan és évszaktól függően valami őrület. Nyitott vagy és bevállalós, ha szívesen kísérletezel ezekkel az ízekkel. A gyermeki lelked igen erősen él benned, ezért is szereted az ízesített különlegességeket. Szeretsz felfedezni, mint egy gyerek. Nem kizárt, hogy nagy utazó vagy, idegen tájakat és kultúrákat ugyanúgy szeretsz felfedezni, mint egy egy aromás kávé különlegességet. 

5. „2in1, 3in1… egy tasakban minden, gyorsan-gyorsan

Melós kávé!Csak forró víz kell! Ugyan már, ez csak illúzió, hol van ez az igazi kapszulás, frissen lefőzött Lavazza menyországhoz képest? Valld be: lusta vagy. Vagy annyira rohansz, hogy semmire nincs időd. Arra van időd, amire szeretnéd! Ne sértsd meg a kávét ilyen egyszerű megoldásokkal. A figyelmetlenséged nem a csak munkára, de a magánéletedre is kihathat. Meg akarod úszni a dolgokat, tűzoltó vagy, az utolsó pillanatra hagyós. Nagy nyomás alatt azonban kitűnően teljesítesz kávéval vagy anékül. Lassíts! Kelj kicsit korábban, főzz le egy isteni Lavazzát, hagyd, hogy a kávé illat belebegje a lakást és induljon így a napod! Mennyivel jobban hangzik, ugye? A környezeted is hálás lesz, meglátod!  

6. “Csak kávét és tejetkérek!”

Elegáns, klasszikus. Nem feltűnősködőnem hisztis, megfontolt és tervező alkat vagy. Mindig van B terved is. Túlélő vagy, a jéghátán is megélsz. Megbízható barát és odaadó társ vagy. Mindig tudod, mire van szükséged és meg is szerzed magadnakLágy kávé ez a fajta, de az igazi kávé íz megmarad. Maradj meg te is mindig ilyennek!