Van, aki forrón szereti! Bizony, még nyáron is!

Tombol a hőség, bár hova megyünk megsülünk a saját bőrünkben. Mi lesz ilyenkor a jól megszokott reggeli vagy délutáni forró kávénkkal? Megmutatjuk miért érdemes nyáron is melegen fogyasztani a kedvenc Lavazzád! 

A forró évszakban a hőmérséklet emelkedésével a szervezetünk is jobban terhelődik. Testünk hőszabályozó képessége sok mindentől függ, ilyenek az: életkor, testsúly, erőnlét, táplálkozás, vagy gyógyszeres befolyás. Univerzálisan elmondható, hogy minden szervezetre csökkenő szellemi éberség jellemző a nagy melegben. Ilyenkor a munkahelyünkön, a magánéletben is kevésbé tudunk koncentrálni, összpontosítani.  

A rekkenő hőségben fontos tisztában lenned azzal, hogyan hűtheted le a tested hatékonyan. A jelszó itt is: a Lavazza kávé!  

Első gondolatnak persze a hideg üdítők, limonádék, sörök vagy fröccsök jobban esnek a kánikulában, mint egy jó forró kávé, a hatása azonban utóbbinak meglepően jótékony. Amikor hideg itallal hűsíted magad, akkor a tested párolgását csökkented, ez azonban csak ideig óráig hoz enyhülést.   

Az araboknál évezredes múltja van a kávézás szokásának. Ők minél melegebb van, annál forróbban isszák a kávét. A módszerük működképes! A kutatók szerint, ha meleg időben forró italt fogyasztunk, azzal hűtjük a testünket. Egyfajta hűtő-fűtő hatás lép érvénybe: ha hideget fogyasztasz, a szervezet elkezd őt termelni, hogy kiegyenlítse a testhőt. A hideg folyadéktól jól érzed magad egészen addig, amíg a hidegsége átjárja a tested. Majd ez követően hamar elkezd csökkeni az izzadás, és a hőleadás gyengül. Eredménye képen megemelkedik a testhőd. Azonban, ha meleget fogyasztasz, úgy hűtő hatás lép életbe, így a hőségben elszürcsölt forró Lavazza kávéd hűti a tested!  

Nem hiszed? Tégy próbát a kedvenc Lavazza presszóddal!