3 ijesztően jó kávérecept Halloweenra!
Hamarosan itt a Halloween és ez azt jelenti, hogy ideje kipróbálni az ünnephez illő kávéitalokat. Hogy segítsünk megtalálni az év legkísértetiesebb hónapjához méltó italt, összegyűjtöttük kedvenc Halloween kávéreceptjeinket. Hasznos lesz számodra akár, ha Halloween-partit rendezel, akár, csak egy ízletes kávéitalt keresel az őszi reggelekre. Olvass tovább – ha mersz:
Töklámpás Latte
Mi lehet jellemzőbb a Halloweenra, mint egy töklámpás? Ez egy klasszikus Pumpkin Spice Latte egy plusz szórakoztató csavarral. Tökfaragás mellé, vagy barátokat fogadni szuper hangulatos lesz!
Hozzávalók:
- 1 adag eszpresszó
- 2,5 dl tej
- 1 evőkanál sütőtök püré
- 1/2 teáskanál sütőtök pite fűszerkeverék
- 1 evőkanál csokoládé szirup
- Tejszínhab
- Narancssárga ételfesték (opcionális)
- Cukorka vagy csokireszelék a díszítéshez
Elkészítés:
Egy kis serpenyőben keverd össze a tejet, a sütőtökpürét és a sütőtök fűszerkeveréket. Alacsony fokozaton, rendszeres keverés mellett néhány percig melegítjük. Ne hagyd forrni a keveréket! Főzz le 1 adag eszpresszót. Önts csokoládészirupot a tejeskávépohárba. Ezután adjuk hozzá az eszpresszót, majd a fűszerezett sütőtök tejet a kávé tetejére öntjük. Itt az ideje a körítéseknek! A narancssárga ételfestéket keverd össze a tejszínhabbal. A narancsos tejszínhabot kanalazzuk az italunkra. Ezután használhatjuk a cukorkát vagy a csokireszeléket díszítésre úgy, hogy töklámpás arcot formázzon. Ízlés szerint szórhatunk rá egy kis fahéjat is.
Kalória: 180 kcal
Mérgezett alma-kávé
Biztos, hogy nem kávéízesítőként gondolsz elsőre az almára, de bízz bennünk: erről nem érdemes lemaradni! Az alma-kávé egy hangulatos őszi finomság, amely a legjobb szezonális ízeket ötvözi. Fahéj, alma, karamell és kávé. Íme az egyszerű recept!
Hozzávalók:
- 0,5 dl 100%-os almalé
- 1 dl tej
- 1 teáskanál fahéj
- 1,5 teáskanál karamell szósz
- 2 adag eszpresszó vagy ½ csésze főzött kávé
- Tejszínhab opcionális
Elkészítés:
Egy kis serpenyőben keverd össze az almát, a tejet, a fahéjat és a karamellszószt. Közepes hőmérsékleten, rendszeres keverés mellett melegítsd addig, amíg a keverék forró, de nem forr. Öntsd az eszpresszót egy nagy bögrébe. A tetejére adjuk a karamell almás keveréket. Díszítsük egy adag tejszínhabbal és egy csipetnyi fahéjjal. Tálalás közben ne felejtsd el viselni a boszorkánykalapot! 🙂
Kalória: 150 kcal
Csokit vagy csalunk Latte, avagy a Trick or Treat Latte
Ez a tejeskávé egy kicsit édes és egy kicsit sós, mint minden jó csíny! 😉
Hozzávalók:
- ½ csésze juharszirup
- ½ csésze pekándió vaj
- ¼ csésze barna cukor
- ½ csésze sűrű tejszín
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál sűrített tej
- 2 adag eszpresszó
- ¾ csésze tej
- Tejszínhab opcionális
- Apróra vágott pekándió opcionális
A Juhar-pekándió szirup receptje: Egy kis serpenyőben keverd össze a barna cukrot, a tejszínt, a juharszirupot, a vajat és 1 ek sűrített tejet. Közepes lángon addig melegítjük, amíg a hozzávalók elolvadnak, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Ha a keverék sima, egyenletes állagot kapott, csavard fel a hőt és hagyd magasan 4 percig. Továbbra is keverjük a keveréket, miközben melegszik. 4 perc elteltével vedd le a serpenyőt a tűzről, és gyorsan keverd hozzá a pekándió vajat és a másik 1 ek sűrített tejet. A pekándió vajat feltétlenül akkor adjuk hozzá, amikor a keverék még forró.
A Latte recept: 2-3 evőkanál sziruppal ijesszünk meg egy eszpresszót, és keverjük őket össze. A ¾ csésze tej hozzáadása előtt győződjünk meg róla, hogy nem csomós az italunk. A tetejére tejszínhabot és apróra vágott pekándiót tehetünk.
Kalória: 150 kcal
Ne feledd! Minden finom kávéital alapvető eleme a minőségi kávé! Ha igazán finom olasz kávéra vágysz, nézz körül webshopunkban: https://www.caffeservice.hu/