4 pompás Lavazza kávés koktél Szilveszterre

Lavazza koktélok

Ha már garantáltan otthon bulizunk, ragadjuk meg az alkalmat arra, hogy kipróbálunk új, isteni finom kávés koktélokat.

A tradicionális: Espresso Martini

Egyszerű, gyors, mégis különleges koktél. Lássuk!

Hozzáválók 4 személyre:

  • 20 cl vodka
  • 2 csészényi erős Lavazza kávé, lehűtve
  • 4 cl Kahlua likőr
  • 12 jégkocka

Öntsünk a vodkát, a 2 csészényi kávét lehűtve és 4 cl Kahlúát egy shakerbe, majd adjunk hozzá 12 jégkockát. Rázzuk jól össze. Édesszájúak plusz cukorszirup ajánlott. Hideg üvegpohárban szolgáljuk fel és a tetejére tehetünk pár szem kávét.

A rendkívüli: Nadar koktél

Megéri beszerezni a hozzávalókat, mert garantáltan a kedvencünké válik ez a különleges koktél, ráadásul a likőrök magukban is isteni finomak.

  • rum
  • tejszín
  • Drambuie likőr (skót whisky-mézlikőr)
  • Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr)
  • Lavazza presszó kávé

A koktélnál már csak az arányokra kell odafigyelni: 30% rum, 30% tejszín, 20% Drambuie likőr, 10% Frangelico, 10% kávé. Ezeket egy nagy shakerbe rázzuk össze jéggel. Koktélpohárba öntsük, a tetejét még egy kis tejszínnel kínáljuk meg, majd hinthetünk rá kakaóport.

Az elragadó: Pezsgő kávéhabbal

Hozzáválók 10 adaghoz:

  • 10 csészényi Lavazza kávé (kb. 400 ml)
  • 80 ml-nyi cukorszirup
  • 10 g kristálycukor
  • pezsgő
  • zselatin

A kávét öntsük egy kancsóba. Adjuk hozzá a zselatin lapokat, majd kevergessük felolvadásig. Jöhet a cukorszirup és a kristálycukor, majd keverjük el ezekkel is. Öntsük az egészet egy keverőtálba, mixeljük össze és tegyük a hűtőbe minimum 3 órára, amíg habbá nem alakul. Szervírozásnál töltsük félig az üvegpoharat pezsgővel, majd kanalazzunk a tetejére a kihűlt kávéhabból.

A fesztelen: Amarettós kávékoktél

Frissít és energetizál.

  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál Amaretto likőr
  • 1 Lavazza presszó kávé
  • habtejszín
  • jégkocka

Sharkerbe keverjünk 6-7 jégkockát, cukrot, Amaretto likőrt és egy hosszú eszpresszót, majd néhány másodpercig rázzuk össze. Óvatosan felverjük a habtejszínt, épphogy az állaga folyós maradjon. Koktélospohárba öntsük a kávés nedűt, majd rétegezzük a tejszínt, és koronázzuk kakaóporral.

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza