4 pompás Lavazza kávés koktél Szilveszterre
Ha már garantáltan otthon bulizunk, ragadjuk meg az alkalmat arra, hogy kipróbálunk új, isteni finom kávés koktélokat.
A tradicionális: Espresso Martini
Egyszerű, gyors, mégis különleges koktél. Lássuk!
Hozzáválók 4 személyre:
- 20 cl vodka
- 2 csészényi erős Lavazza kávé, lehűtve
- 4 cl Kahlua likőr
- 12 jégkocka
Öntsünk a vodkát, a 2 csészényi kávét lehűtve és 4 cl Kahlúát egy shakerbe, majd adjunk hozzá 12 jégkockát. Rázzuk jól össze. Édesszájúak plusz cukorszirup ajánlott. Hideg üvegpohárban szolgáljuk fel és a tetejére tehetünk pár szem kávét.
A rendkívüli: Nadar koktél
Megéri beszerezni a hozzávalókat, mert garantáltan a kedvencünké válik ez a különleges koktél, ráadásul a likőrök magukban is isteni finomak.
- rum
- tejszín
- Drambuie likőr (skót whisky-mézlikőr)
- Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr)
- Lavazza presszó kávé
A koktélnál már csak az arányokra kell odafigyelni: 30% rum, 30% tejszín, 20% Drambuie likőr, 10% Frangelico, 10% kávé. Ezeket egy nagy shakerbe rázzuk össze jéggel. Koktélpohárba öntsük, a tetejét még egy kis tejszínnel kínáljuk meg, majd hinthetünk rá kakaóport.
Az elragadó: Pezsgő kávéhabbal
Hozzáválók 10 adaghoz:
- 10 csészényi Lavazza kávé (kb. 400 ml)
- 80 ml-nyi cukorszirup
- 10 g kristálycukor
- pezsgő
- zselatin
A kávét öntsük egy kancsóba. Adjuk hozzá a zselatin lapokat, majd kevergessük felolvadásig. Jöhet a cukorszirup és a kristálycukor, majd keverjük el ezekkel is. Öntsük az egészet egy keverőtálba, mixeljük össze és tegyük a hűtőbe minimum 3 órára, amíg habbá nem alakul. Szervírozásnál töltsük félig az üvegpoharat pezsgővel, majd kanalazzunk a tetejére a kihűlt kávéhabból.
A fesztelen: Amarettós kávékoktél
Frissít és energetizál.
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál Amaretto likőr
- 1 Lavazza presszó kávé
- habtejszín
- jégkocka
Sharkerbe keverjünk 6-7 jégkockát, cukrot, Amaretto likőrt és egy hosszú eszpresszót, majd néhány másodpercig rázzuk össze. Óvatosan felverjük a habtejszínt, épphogy az állaga folyós maradjon. Koktélospohárba öntsük a kávés nedűt, majd rétegezzük a tejszínt, és koronázzuk kakaóporral.
Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza