6+1 tipp hogyan alakítsd alvási szokásaid tudatosan

Lavazza kávé ébredés

Napjainkban igencsak leszűkültek a programlehetőségeink és sok időt töltünk otthon. Használjuk ki az időt a tudatos és egészséges szokások kialakítására, akár családostól is. Itt a lehetőség, hogy javítsunk például alvási szokásainkon! Bemutatunk 6+1 tippet, amitől garantáltan kipihentebben fogsz ébredni!

  1. Akár bagoly, akár pacsirta vagy, vigyél rendszerességet alvási szokásaidba. Ez azt jelenti, hogy igyekezz minden nap ugyanabban az időben kelni és feküdni!
  2. Ha már megvan az elalvás időpontjának rendszeressége, de ezen változtatni szeretnél, fokozatosan tedd, negyedórás módosításokkal!
  3. Használd ki a testedzés élénkítő hatását! Jobban alszunk, ha fizikailag is lefáradunk. Mozogjunk, amennyit csak tudunk, persze biztonságos környezetben. Reggel pedig ébredés után nyújtózkodjunk nagyokat minden irányba, akár az ágyban fekve.
  4. Ébredés után egy-két percig még maradj az ágyban, hagyj időt magadnak, hogy rendszerezd a gondolataidat, a napi terveidet!
  5. Ne húzd be a függönyöket, ha korán kell kelned: a természetes fény segít energiával megölteni téged és a szobád! Az esti elalvást viszont segíti, ha minél sötétebb van a hálószobában. Milyen előnyös, hogy most korán sötétedik.
  6. Elalvás előtt lehetőleg kerüld a vibráló fényeket, illetve a monitorok kék fényét! Ha lehet, ne legyen televízió, se monitor a hálószobában.

6+1. Élj a gyógynövények erejével: a rozmaring, menta, édesgyökér teája a Lavazza kávé mellett is iható, élénkítő hatású, míg a komló, a macskagyökér, a levendula és a citromfű nyugtató, altató hatású.

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza