A kávézás időpontja fontosabb, mint gondolnád

Lavazza életérzés

Zombiként ébredsz és az első dolgod a Lavazza kávé lefőzése? Nem lehet hozzád szólni, míg az első csészével meg nem ittad az isteni, fekete, reggeli kezdő löketet? Sokunk számára elképzelhetetlen, hogy kávézás nélkül kezdjük a napot. Ha valódi Lavazza kávé fanatikus vagy, tudod, hogy nem csak a reggeli, „életbentartó kávé” az egyetlen alkalom, amikor kedvenc forró italod fogyaszthatod. Egy kaja kómát elsöprő, ebéd utáni cappuccino, vagy egy latte munka után a barátokkal feldobja a napod. De mikor érdemes kávét fogyasztani, hogy valóban elűzze a fáradtságot?

Mikor hat jobban a koffein?

Ha eredményes koffein löketet szeretnél, a reggeli Lavazza kávédat nem ajánlott közvetlenül ébredés után meginni, ugyanis ilyenkor még magas a kortizol szinted. Ellenben, ha vársz ébredés után 1 órát, akkor valóban ütni fog.

Mikor nem tanácsos kávézni?

Rossz hír: Reggeli helyett kifejezetten egészségtelen a kávéfogyasztás. Az üres gyomornak hatalmas terhelés a kávé feldolgozása, és a gyomorfalat is felmarja. Ha ragaszkodsz hozzá, hogy a kávé az első, egy kekszet vagy valami szilárdat ropogtass el mellé!

Kerüld a kávézást, ha ideges vagy! Amikor a rutinod úgy tarthatja, hogy kávé idő van, de ideges, feszült állapotban érzed magad, ne engedj a csábító kávénak! A koffein miatt emelkedik a szervezetben a kortizol szint, melynek köszönhetően az idegrendszer erőteljesebben fog dolgozni.

Melyik kávé típust mikor érdekes választani?

A Lavazza minőség mellett már nem is kell érvelni, mind ismerjük. De melyik típust, milyen napszakban javasolt választani? Reggel és a délelőtti órákban az erősebbeket válaszd, ristretto vagy eszpresszó formájában. Ez segít a hiányzó energiát pótolni. Délután már jobb a lágyabb, gyengédebb kávék mellett dönteni. Ebéd után egy finom, krémes cappuccino vagy latte remek társad lesz. Akár desszert helyett is helytáll egy mézes melange.

Lavazza tipp: Nem ciki a koffeinmentes! Ha a kávét csak az ízéért iszod, és nincs szükséged plusz energiára, válaszd a Lavazza koffein mentes kávét! Mindig tedd fel a kérdést: „erre a kávéra miért van szükségem?” Különösen azoknak fontos az ilyenfajta önreflexió, akik hajlamosak sokat kávézni és már rutinszerűen nyomják be a kávégépet. Ezzel az apró szokásváltoztatással és odafigyeléssel kímélheted a szívedet és a gyomrodat egyaránt.

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza