A korán kelők előnyei

Aranyat ugyan nem ígérhetünk, de 4 meggyőző érv mentén bemutatjuk, miért érdemes korán kelni.

Könnyebben tisztul az elménk

4 órát felölelő is lehet az az időszak, amíg az ébredést követő fázisból teljesen magunkhoz térünk. Aki munkakezdés előtt 1-1,5 órával ébred, sokszor érezheti magát még bágyadnak így a délelőtt egy része félálomban telik. Amennyiben a délelőtti munkánk során szeretnénk eljutni a teljesítési potenciálunk csúcsára, keljünk korábban és energikusabbak leszünk.

Kisebb a depresszió kockázata

Tanulmányok bizonyítják, hogy a korán kelőknél – és pláne a nők esetében – lényegesen csökken a depresszió, a szorongás és egyéb mentális betegségek kialakulásának valószínűsége. Szintén bizonyított, hogy a korán ébredők kevésbé könnyen szomorodnak el, vagy válnak feszültté a napközben őket érő stressz hatására.

Sikeresebbé válunk

A sikerhez számos tényező hozzájárul, mégis egy kávébabnyit hozzáadhat a sikerünk az is, ha korán kelünk, ugyanis a hamarabb ébredők jobb tanulmányi eredményeket érnek el –  bizonyította Christoph Randler biológus. Kiemelkedőbbek felméréseken, prezentációkon és állásinterjúkon is. Ha fontos napod lesz, kelj korán!

Egészségesebb étkezéshez vezet

Mind tudjuk a reggeli mennyire fontos része az étkezésnek. Aki korán kel, korábban megéhezik, ezért jobb eséllyel fordít figyelmet a reggelire. Innen már csak egy lépés vezet ahhoz, hogy mindez egészséges és tápláló összetevőkből is álljon. Egy friss és illatos Lavazza kávé pedig tökéletes kísérő partnere lesz bármilyen reggeli rutinnak.

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza