A tökéletes tejhab titka

Nincs is jobb, mint egy krémes, tejhabos Lavazza kávé élvezet! Az elkészítése nem is olyan bonyolult, ám odafigyelést, és némi gyakorlatot kíván. Megmutatjuk, hogyan és miből készül a tökéletes tejhab.

Lavazza kábégép friss tejet használ

Mi a tejhab?

A tejhab, a tej gőzölése, habosítása során hozható létre. A folyamat alatt a tejet forró levegővel, gőzölővel dúsítjuk, így közben fel is melegszik. Eredményképpen bársonyos, krémes tejet kapunk, a tetején könnyed, légies tejhabbal.

Nem a tej zsírossága a lényeg!

Tévhit, hogy minél zsírosabb a tej, annál keményebb a hab. Az alacsonyabb és a zsírosabb tejjel gőzölt tejhab állagát tekintve nem különbözik egymástól, azonban az ízük eltérő lesz! Valójában a tejben található fehérjemennyiségtől függ a tej habosíthatósága.

Milyen a tökéletes tejhab?

Az igazán tökéletes habot nem alkothatják nagy buborékok, mert hamar magukba zuhannak. A kiszáradt sem jó, mert sosem ásol le a kávééig. Finom tej, megfelelő gőzölés és néhány perces türelmes szellőztetéssel születik meg a tökéletesen selymes tejhab, így lesz könnyű, légies és puha, mely képes kellemesen kiemelni a Lavazza presszó kávéd esszenciáját.

Növényi tejek habosítása

A növényi alapú tejek íze alapvetően nagyban eltér aszerint, hogy mi az alapanyaga. A növényi tej készülhet gabonából, mint a rizs vagy a zab, hüvelyesből, mint a szója, vagy csonthéjasból, mint a mandula, kókusz vagy kesudió. Mindegyik remek kísérője lehet a Lavazza kávédnak, azonban a klasszikus értelembe vett tejhab, csak szójatejből készíthető, a többiek inkább kicsit krémesednek, és alig, vagy nem is buborékosodnak gőzölés alatt.

Mivel fogyasszuk a tejhabot?

Mindennek az alapja a kiváló minőségű Lavazza eszpresszó. Attól függően, hogy hogyan és mennyi tejhabot adunk hozzá, készíthetünk cappuccinot, latte machiatot. Esztétikai feltételek szerint kulcsfontosságú, hogy hogyan keveredik, rétegződik a tejhab. Ízharmónia szempontjából pedig azt kell vizsgálni, miként alkot számunkra ideális élményt a Lavazza kávéfajtához adott a tej édessége, krémessége.

Lavazza érdekesség: Érezted már, mintha a habosított tej édesebb lenne? Nem véletlenül! A tejcukor a melegben jobban oldódik, így egy jó gőzölés során jobban kiérezhető a tej édeskés íze.

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza