Csésze, bögre vagy pohár? Miben igyuk a Lavazza kávét?

A boros poharakhoz hasonlóan a Lavazza kávé fogyasztásnak is megvan a maga művészete, melyhez szorosan hozzá tartozik, hogy miben találják, miből isszuk. A forma és a pohár anyaga is hozzáad a kávézás élményéhez. Igazi emléket hagy bennünk egy dekoratívan tálalt, vagy selymes szájú bögréből elfogyasztott Lavazza kávé.

Lavazza espresso üvegpohár és espresso porceláncsésze

Hol lakik az eszpresszó?

Az eszpresszó csészék klasszikusan kis méretűek, mivel maga a presszó kávé is 25 ml +/- 5 ml lehet. Az igazi olasz szokások szerint üvegből vagy porcelánból fogyasztják. A Lavazza kávék különlegesen finom, szinte harapható kávéhabja, cremája a presszó kávé tetején a legcsábítóbb, egy magát mutató üvegpohárban.

 

Lavazza Cappuccino porceláncsésze

A Cappuccino otthona

A cappuccinos kávéscsésze méretben a tőle kisebb eszpresszós pohár, és a tőle nagyobb latte pohár között van. A cappuccino 180-200 ml-es, porcelán csészében érzi a legjobban magát, és érezzük a legjobban mi is. A méret és az anyag garantálja a cappuccino tökéletes ízharmóniáját.

 

Lavazza üvegpohár, Lavazza bögre

Kukkants be a Latte macchiato-hoz

A hagyományos latte macchiato poharak anyaga átlátszó üveg. Ez egyértelmű, hiszen a latte macchiato különlegessége a csinos, 3 réteges, tejfehér és kávébarna sávok váltakozása. A megfelelő látvány érdekében szüksége van a helyre, így a nagy méretű latte pohár minimum 2,5-3 dl-es.

 

Lavazza műanyag poharak

Az olaszok különlegesen kényesek a kávé minőségére, ezért minden frissen főzött kávé előmelegített poharat igényel. Ha sietünk és nincs idő ezzel bíbelődni, a műanyag poharak nem igényelnek előmelegítést és nem változtatják meg a kávé minőségét!

Kávézáshoz tökéletes Lavazza kiegészítőket találsz ITT. Ha pedig valódi habos kávéra vágysz, lepd meg magad, a családot vagy a kollégákat egy Lavazza tejhabosítóval.

Neked hogy néz ki a kedvenc kávés bögréd?