Házi kávékrémlikőr Lavazzával
A házi krémlikőrökből számtalan verzió létezik: a karamellizált cukor általában alap, és lehet bele rumot vagy whiskey-t tenni. Mi most egy irish cream receptet ajánlunk, így ebbe whiskey kerül, illetve egy erős Lavazza kávé.
Lássuk!
Kávékrémlikőr
Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín (növényi habtejszín)
- 4-6 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
- 4 dl whiskey
- 2 dl Lavazza hosszú kávé
- 2 doboz – cukrozott – sűrített tej (vagy növényi tejszín)
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy ennek édesítősítőszeres vaníliás cukor)
Elkészítés:
A tejszínt melegítsük fel, hintsük meg a vaníliás cukorral, hogy felolvadjon, majd vegyük le a tűzről. Karamellizáljuk a cukrot egy kis vízzel, majd lassan, fokozatosan öntsük hozzá a tejszínt. Növényi tejszín esetén nincs a klasszikus kicsapódás, mert az állati eredetű termékek zsiradéka máshogy viselkedik főzéskor, mint a növényié, de a növényi összetevővel sem árt figyelmesnek lenni. Ezután mehet bele a Lavazza kávé és a sűrített tej is, együtt melegítsük őket fel, majd a tűzről levéve kerülhet bele a whiskey. Hűtőben kb. 2 hétig áll el a likőr, de a tapasztalatok szerint nincs ennyi ideje életben maradni. 😊
Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza