Így válaszd ki a tökéletes kávét irodai környezetbe!

Ahány ember, szinte annyiféle kávézási szokás, így nem könnyű kiválasztani a legtökéletesebb gépet az irodába. A kávé minősége különösen fontos, hiszen tudjuk, a kávézásnak kiemelkedő szerepe van a szociális kapcsolatokat építse során egy munkahelyen. Most segítünk abban, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha irodai környezetbe szeretnénk kávét és/vagy kávéfőző gépet vásárolni.

Tudj meg minél többet magáról a kávéról!

Ahogy egy jó bor esetében, a kávénál is hasonlóképpen fontos az eredet, ezért elsősorban arról érdemes dönteni, hogy milyen területről származó kávét szeretnek inni a kollégák. Amennyiben sötétebb pörkölésű, olasz stílusú kávét választunk, nem nagyon tudunk mellé lőni, mert ez a legnépszerűbbek egyike.

Milyen pörkölésű kávét válasszunk?

A származási helyen felül a pörkölés a második legfontosabb, amit a kávé kiválasztása során érdemes figyelembe venni. Megkülönböztetünk világosabb és sötétebb pörkölési kávékat.
Világosabb pörkölés esetén inkább a gyümölcsös ízek és aromák dominálnak. Ilyenkor felismerhetünk citrusos elemeket, vagy bogyós gyümölcsök aromáit. Azonban ezekkel érdemes vigyázni, hiszen sokan savanyúnak tartják, viszont azok, akik tejjel vagy növényi tejjel isszák a kávét, gyakran választják a világosabb pörkölésűeket, hiszen a tejfélék enyhítenek a savanyú ízen és kifejezetten ízletessé és frissítővé varázsolják a kávét.

Sötétebb pörkölésű kávét akkor érdemes választani, ha a munkahelyen a többség a keserűbb kávékhoz van szokva. Minél sötétebb pörkölésű egy kávé, annál inkább egységesebbé válik az íze, és annál kevésbé érződik ki a kávébab eredeti aromája. Természetesen, sötét pörkölés tekintetében is vannak hatalmas eltérések.

A Lavazza modern és évszázadokra visszanyúló technológiájának köszönhetően gondos odafigyeléssel készíti kávé szemeit. Sötét pörkölésű kávék esetében így elkerülhető a keserű íz. Ilyen olasz, minőségi módszerek alkalmazása mellett inkább csokoládéra vagy kakaóra emlékeztető ízeket érezhetünk.

Hogyha kapszulás kávéfőzőt szerzünk be, így többféle kávéból, kávé fajtából van lehetőség válogatni.

Fő a frissesség

Ha a munkavállalókat szeretnénk megajándékozni az igazi frissességgel, oda kell figyelni arra, hogy maga a kávé is friss legyen! A kapszulás kávé technológiája erre hivatott: a pörkölés pillanata után azonnal lezárja a kapszulát, így az aroma egészen addig, amíg nem találkozik a forróvízzel, friss marad. Szemes kávé esetében pedig érdemes olyan kávéfőzőt választani, ami azonnal ledarálja a kávészemeket.
A kávé maga nem romlandó, viszont a minősége határozottan romlik az idő múlásával. Egy pörkölt kávé maximum két hónapig tartja meg igazi aromáját, utána szinte teljesen elveszik az élvezeti értéke.

Kérj tanácsot szakértőtől!

Ugyanúgy, ahogy az élet bármely területén, itt is nagyon sokat tud segíteni a szakértőhöz fordulunk. Gondoljunk csak bele, ha szeretnénk venni egy igazán jó bort, akkor borszaküzletbe megyünk, ha fodrászhoz megyünk, kikérjük a véleményét, hogy milyen fazon állna nekünk a legjobban. A minőségi kávéval és kávéfőző gépekkel ugyanez a helyzet. Szupermarketekben, nagy bevásárlóközpontokban leggyakrabban csak a tömegtermelésű árut lehet megkapni, az igazán minőségi és speciális termékeket mindenképpen kávé szaküzletben érhetjük el.

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza