Kávés sütőtökbrownie mindenmentesen
Hiába a legjobb program ősszel bevackolni magunkat a szobába és filmnézés közben nasini, azért vigyázni kell, hogy a „téli bundánk” a nemkívántnál nagyobb legyen a mostani hónapokban. Ezzel az őszi finomsággal nyugodtan lehet bűnözni!
Elkészítési idő: 60 perc (előkészítés: 20perc, sütés: 40perc)
Spoiler: Az eredmény egy nagyon csokis, lágy, igazi őszi különlegesség lesz, garantáltan gyorsan elfogy. Azoknak is ajánljuk, akik egyébként nem annyira kedvelik a sütőtököt, mert az elkészült süteményben nem dominál a tök íze.
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 500 g sütőtök
- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g mandulaliszt (ha nincs, akkor zabpehelyliszt)
- 100 g kókuszliszt (~zabpehelyliszt)
- 4 ek xilit
- 1 csomag cukormentes vaníliás cukor
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1.5 teáskanál szódabikarbóna
- 4 dl Lavazza presszó kávé
- 2 dl kókuszolaj
- 8 ek cukrozatlan kakaópor vagy karobpor
- 1 kávéskanál só
- 3 db tojás
A diós csokimázhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek kókuszolaj
- 2 ek tej/ növényi tej
- 5 dkg dió
A brownie elkészítése
- A sütőtököt megsütjük.
- A liszteket átszitáljuk, és hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót.
- Ha a sütőtök megsült, hozzáadjuk a kókuszolajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot ( mi vaníliás xilitet használtunk), és az egészet simára turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a presszó Lavazza kávét.
- A száraz és a nedves alapanyagokat összekeverjük, majd az egészet egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- 180 fokos, előmelegített sütőben (légkeveréses) 40-45 percig sütjük.
A diós csokimáz elkészítése
- A diókat kicsit összetörjük, és megpirítjuk.
- A csokit kis darabokra törjük, és felolvasztjuk. Vízgőz fölött is lehet, de akár mikróban is.
- A felolvadt csokihoz annyi olajat és tejet teszünk, hogy az állaga sűrű, de folyós legyen.
- A csokit elkenjük a kihűlt brownie-n, majd mielőtt megszilárdul, gyorsan rászórjuk a pirított diót.
Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza