Kávéval az erősebb immunrendszerért!

Az immunerősítés alapjai máig nem világosak – az immunreakciók folyamatai tudniillik olyan komplexek, hogy mélyreható feltérképezésükkel még adós a tudomány -, azt már biztosan tudjuk, hogy a tudatosan egészséges életmóddal segíthetjük a szervezetünk védekező képességét.

Kerüld a cukrot a kávézáskor (is)!

Javasolt elkerülni a cukorfogyasztást, nem csak a zsírpárnák miatt, hanem akkor is, ha szeretnénk erősíteni az immunrendszerünket, ugyanis amikor túl sok cukor jut a szervezetbe, redukálódik a fehérvérsejtek védekező képessége a kórokozók elnyelésére. Magyarán a sok cukor elnyomja az immunrendszert, így a fertőzés elleni védekezésünk képességét. Válassz a cukor helyette például steviat, ami növényből származó, természetes eredetű édesítő, vagy ne is édesítsd a kávét, élvezd ahogy van. 😉

Lavazza TIPP: a kristálycukor, a barnacukor, az agavé, a süvegcukor, a nádcukor, a kókuszcukor, a melaszt, a juharszirup, sőt ha fogyókúrázunk, akkor a mézet is javasolt kizárni, mert mindegyik erőteljesen megemeli a vércukorszintet!

A kávé mellé mindig igyunk vizet!

A kávét a benne található antioxidánsok miatt előnyös fogyasztani, de a magas savszinteknek köszönhetően hatással van bizonyos vitaminok és ásványi anyagok, pl. a kalcium, a magnézium és a kálium felszívódására. Egy kávé után mindig érdemes 2 pohár vizet elfogyasztani, valamint, ha naponta több kávét fogyasztunk, az ásványi anyagokat is pótolni.

Töltsünk tiszta vizet a pohárba!

Ha már folyadékfogyasztásról beszélünk, fontos megemlíteni, hogy védeni kell magunkat és az immunrendszerünket a káros környezeti hatásoktól is, ami folyadékból is fakadhat! A szennyezett víz fogyasztása szintén veszélybe sodorja az immunrendszer hatékonyságát. Igyunk tisztított vizet, különböző ásványvizeket.

Kávé a hosszú élet titka?

Egy öregedési tanulmány eredményeképpen kiderült, hogy összefüggés mutatható ki a koffeinfogyasztás és a hosszú élettartam között. A koffeinről bebizonyították az immunsejtekre gyakorolt ​​pozitív hatását, és gyulladáscsökkentő képességét is.

Tegyünk meg mindent az egészségünkért, különösen a mostani időszakban!

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza