Lehet tojáslikőrt tenni a kávéba?

Meglehet, hogy szereted a tojáslikőrt és a kávét, de össze tudod keverni a kettőt? Simán! Azonban nem mindegy hogyan teszed! Jönnek az ünnepek és nincs is hangulatosabb, mint egy tojáslikőrös kávé. Mire kell figyelni az elkészítésekor?

A tojáslikőr egy krémes ital, amely rendkívül hasonlít a tejszínre, így kiváló választás azoknak a kávéfogyasztóknak, akik ünnepi hangulatú italra vágynak.

Kezdőknek fontos tudni, hogy a tojáslikőrnek jellegzetes íze van, így könnyű túlzásba vinni, és akkor a tojáslikőr elnyomja a kávét. Javasoljuk, hogy kezdd a normál krémhez használt mennyiség körülbelül felével, majd innen haladj felfelé, hogy megtudd, mennyire szereted az italt. Ha nem lesz nagy mennyiségű tojáslikőr a kávédban, az is teljesen rendben van!

Kedvenc tojáslikőrös kávéreceptünk

Hozzávalók:

  • 1 csésze sötét pörkölésű Lavazza kávé
  • 5 csésze tojáslikőr
  • Tejszínhab
  • Őrölt szerecsendió

Melegítsük fel a tojáslikőrt egy nagy serpenyőben, de ne hagyjuk felforrni. Miután alaposan átmelegedett, adjuk hozzá a főzött kávét. Tejszínhabbal és őrölt szerecsendióval díszítjük és kész is, élvezhetjük! 😊

5 extra egyedi kávékrém

Ha most fedezted fel a tojáslikőrt, és más egyedi krémekre is kíváncsi vagy, amelyekkel feldobhatod a reggeli kávéd, íme néhány nagyszerű lehetőség.

  1. Vaj

A vaj rendkívül népszerű krémes opció a világ számos részén, még ha itthon nem is ismert annyira. Azonban, ha megnézzük a vaj összetevőit, ez logikus. Ez egy tejalapú termék, amely rengeteg zsírt tartalmaz, hogy a kávé selymes és sima legyen.

  1. Tejszínhab

A tejszínhab kemény tejszín, cukor és vanília, ezért egyértelmű, hogy isteni kávékrém. Tégy néhány adagot a kávédba, és keverd össze. Édes és mesésen krémes kávé születik.

  1. Kakaóvaj

Ha teljesen el akarod hagyni a tejtermékeket, a kakaóvaj nagyszerű választás lesz. Gazdag és sima, csokoládé ízt kölcsönöz a kávénak, amelyet biztosan szeretni fogsz.

  1. Almaecet

Valószínűleg nem ez az első dolog, ami eszedbe jut, amikor hozzá szeretnél adni valamit a kávédhoz, de különleges almaízt kölcsönöz a reggeli csészének, és szuper antioxidáns booster is. Figyelem! Ne adj hozzá túl sokat, különben valószínűleg az ecet íze túlságosan elsöprő lesz.

  1. Tojássárgája

A legtöbb ember nem érzi elég magabiztosnak magát ahhoz, hogy tojássárgáját tegyen a kávéjába, de vannak, akik esküsznek rá. Egy csésze forró kávéhoz kell adni. Az óvatosabbak készen kapható tojássárgalét is használhatnak. Pasztőrözött tojásalap, vagy pasztőrözött tojássárga néven lehet kapni nagyobb áruházakban.

Most, hogy tudod, hogyan kell tökéletesen elkészíteni a tojáslikőrös kávét, ideje kipróbálni!  Ez egy nagyszerű módja annak, az év hidegebb hónapjaiban feldobjuk a szokásos rutinunkat. Miután pedig kipróbáltuk a tojáslikőrt adjuk esélyt a listában szereplő többi különlegességnek is. Egyszer élünk, mindent ki kell próbálni!

Minden finom kávérecept a minőségi kávéval kezdődik! Prémium Lavazza kávékínálatunkért keresd fel webshopunkat: https://www.caffeservice.hu/