Mi az a kávébor?

Lassan itt vannak az ünnepek, ki ne vágyna valami merész és csábító újdonságra?! Ha szereted a kihívó, ízletes kávét és a finom, összetett borokat, nagyszerű hírünk van számodra, mert új trend hódít Amerikában, aminek a hírét most elhoztunk neked is! Van egy új ital a piacon, amely ötvözi a bort és a kávét, de ellentétben a klasszikus kávékoktélokkal, mint például az ír kávé vagy az eszpresszó martini, ezt az alkoholos kávéitalt nem a csapos keveri össze.

Mi az a kávébor?

Sokunknak a szőlő jut eszébe, amikor a borra gondolunk, de valójában mindenféle gyümölcsből készíthetünk bort, beleértve az epret, az őszibarackot, a kókuszdiót és még az ananászt is. A bor alapja csak az erjesztett cukor – mint minden alkoholnak –, a gyümölcs pedig ízesítés.

Az ital, amiről ma beszélünk, sokkal őrültebb, mint bármely klasszikus bor. Kiderült, hogy főzött kávéból lehet bort készíteni, és – szinte – nem is kell hozzá gyümölcs. A kávéfőzést őrölt kávéval, cukorral és vízzel kell kezdeni. Miután az édesített hideg főzet elkészült, különféle élesztőket, enzimeket és savakat adnak hozzá. Hagyják erjedni a bort, majd néhány hónapig érlelik, és kész a kávébor!

Milyen ízű a kávébor?

A kávébor pont olyan ízű, mint ahogy elvárnád. Vannak olyan különböző kávéízek, mint egy csésze főzetben, és vannak gyümölcsös, összetett jegyek is az erjedésből.

A kávébor magas koffeintartalmú?

A koffeint alkohollal kombinálni nem mindig jó ötlet, igaz? Nos, nem, de a jó hír az, hogy a kávébor annak ellenére, hogy a kávé gazdag, merész ízével rendelkezik, nem túl koffeintartalmú.

Mi a kávé és a bor története?

A kávébor a Fülöp-szigeteki Manilától északra található területről származik. Az ország híres a kávéjáról – a helyi gazdák az 1700-as évek óta termesztenek kávénövényeket. A közelmúltban a kávégyártók elkezdték a helyi kávébabból készült bort kereskedelmi forgalomban palackozni.

Lehet otthon kávébort készíteni?

A rövid válasz: igen, lehet kávébort készíteni, de sajnos a folyamat nem olyan egyszerű. Szükség lesz néhány szokatlan összetevőre, például tanninporra és élesztőtápanyagokra, és a folyamat körülbelül egy évig tart!

Mihez fogyasszuk a kávébort?

A kávéval készült bor egy fantasztikus ital, amely önmagában is könnyen fogyasztható, de egyedi íze rengeteg lehetőséget ad finom ételpárosításra. Sokféle étellel párosítható, de különösen gazdag, zsíros ételeket egészít ki. Vannak, akik szívesen fogyasztják vacsora utáni italként is, és mivel finom kávé íze van, kiváló desszert bor lehet (különösen jól illik csokis desszertekhez). A lágy sajtok természetes párja a mély, gazdag kávé- és feketecseresznye íznek.

Összegezve elmondható, hogy a kávébor az alkohol egy innovatív formája, amely a világ két legnépszerűbb italát ötvözi. A hideg kávé főzet minden merész ízével és a bor gyümölcsös összetettségével ez az ital biztosan meglepi és elkápráztatja ízlelőbimbókat! Reméljük hamarosan hozzánk is eljut palackozott formában, addig is a bátraké a szerencse a kísérletezés területén.

Ne feledd, minden jó kávé a minőségi alapanyagoknál kezdődik! Fedezd fel webshopunk prémium kávé kínálatát!