Milyen típusú kávét válassz otthoni vagy irodai fogyasztásra?

A prémium minőségű Lavazza kávéfőző gép mellett fontos, hogy milyen típusú kávét fogyasztasz. Szemes vagy kapszulás? Te tudod melyik illik hozzád a legjobban? Biztosan a megfelelő típusú kávét választottad? Cikkünkben most bemutatjuk a két fő kategóriát és könnyebb lesz a választás!

Az igazi olasz Lavazza kávé az otthonodban vagy az irodában is elkísérhet!

Kávéházi minőségű, tökéletes kávé élménye azonban sok mindenen alapszik: kezdésnek elengedhetetlen egy kitűnő minőségű kávéfőző gép. Ezt követően szükségesek eszközök, amivel őrlöd, felszolgálod, tálalod és ízesíted a kávét. Mint a gasztronómia minden területén, itt is a legfontosabb kiemelkedő színvonalú alapanyag: az aromákban gazdag, zamatos, testes, illatozó szemes vagy kapszulás kávé!

Fontos megtalálni a hozzánk leginkább megfelelőt, legyünk akár otthon, akár a munkahelyen, hiszen a kínálat hatalmas, ez a döntés pedig a mindennapjainkra igen meghatározó hatással van. Bemutatott szempontrendszereink alapján segítünk megtalálni a legjobb választást a kávé kínálatból.

Szemezzünk a szemes kávéval!

A szemes kávé és az azt frissen daráló kávégépek sokak kedvencei. Nem hiába, hiszen frissen őrölve varázsolja a csészénkbe a kávét. Fontos ezen kávégépek pontos beállítása és rendszeres tisztítása. Másik megoldás a szemes kávé fogyasztására, ha nem sajnáljuk az időt és energiánkat, hogy saját kezűleg, készülékkel daráljuk a kávét. Ide azért nem árt egy kis rutin, de friss és aromás kávét kapunk végeredményként. Tehát, első lépésként válaszd ki az eszközt: darálós kávégép vagy kézi daráló és utána lehet szemezni a szemes kávékból.

Mindenképpen érdemes azonban megemlíteni az érem másik oldalát, a tárolást és az idővel bekövetkező minőségromlást! A szemes kávé esetében nagyon igényes tárolási eljárásnak kell megfelelni, annak érdekében, hogy a finom, friss ízt megőrizzük. A szemes kávénak a lehető legkevesebb ideig szabad csak oxigénnel találkoznia. A szemes kávé minden oxigén-randi során veszít a karakteréből. Ha légmentesen zárható dobozban tárolod a kávészemeket, fontos, hogy az újra töltés előtt alaposan mosd ki, tisztítsd és szárítsd meg a dobozt, ugyanis a kávészemekről kicsapódó olajok átragadhatnak az új kávénkra is.

Okkal trendi a kapszulás kávé

A legkényelmesebb, legtisztább és minden körülmények között frissességet nyújtó kapszulás kávé joggal hódította meg a világot. A kapszulába zárt kávéőrlemény mindig friss marad, egészen addig, amíg közvetlenül nem találkozik a forróvízzel. Garantáltan nincs csalódás, az idő múlásával sem veszít az ízéből, aromájából és egy gombnyomással hozzájuthatunk. Ha extra élményre vágyunk, különböző ízvariációkkal is megismerkedhetünk, akár kisebb vagy nagyobb kiszerelésben.

A kapszulás kávéfőző gépek és a kávékapszulák kezelése és tárolása is tiszta környezetet biztosít. Kis helyigényével a legkisebb konyhákban, irodai használat mellett is csinosan, elegánsan mutatnak. A Lavazza kapszulás kávéfőzői mind állítható csészetartó ráccsal és kapszulagyűjtő rekesszel rendelkeznek, beépített víztartályának köszönhetően vízrákötést nem igényelnek.

Mikor ajánljuk otthonra a Lavazza kapszulás kávét?

A kapszulás kávé otthoni felhasználásra véleményünk szerint akkor lehet jó, ha a háztartásunk jövedelmi viszonyai a prémium termékek fogyasztását lehetővé teszik, vagy igazi kávérajongók vagyunk és ragaszkodunk a karakteres olasz kávéélményhez. Megfelelő kávéfőzőgép nélkül ugyanis a legjobb minőségű szemes kávéból sem tudjuk kihozni a maximumot. Bármilyen kávét válasszunk is, a crema a kávé tetejéről hiányozhat, a sűrűség nem lesz megfelelő és az ízélmény is eltérhet az ideálistól.

Otthoni munkavégzés esetén, ha nem saját vállalkozásban dolgozunk, a bátrabbak kérhetnek a vezetőségtől hozzájárulást az otthoni kávéhoz, ha vannak olyan kapcsolatban velük akár ingyenes kávégép használattal. Céges kiadás szintjén elhanyagolható a költsége napi néhány kapszulának és a kávéfőzésre sem megy el plusz idő. A dolgozó termelékenységére kifejezetten pozitív hatással van a kiváló olasz kávé, jobban pörgünk tőle, amit sok nagyobb cég már felismert.

Alternatívák a minőségi kávéélményhez

Amíg nem tudjuk, hogy milyennek kell lenni egy jó kávénak, mert sosem ittunk még olasz kávét, úgy természetesen lehetetlen ahhoz igazodni. Elsőnek azt ajánljuk, ha vége a vírushelyzetnek és be lehet ülni egy kávézóba, ahol barista készíti a kávét, akkor kérjünk egy olasz espresso-t bármelyik olasz márkából. Kóstoljuk meg a kávét elsőnek cukor/édesítő és ízesítés nélkül. Elsőnek furcsa és meglepő lehet, de meglátjuk, hogy teljesen  más, mint egy otthon lefőtt ízesítés nélküli változat. Akár hozzánk is be lehet térni megkóstolni az olasz kávét, akár több félét is kipróbálhatunk.

Miután éreztük az állagot és ízvilágot, felismerjük, hogy mihez kellene igazodni. Otthoni körülmények között, ha nincs lehetőség profi gép vásárlására, alternatíva lehet az egyszerű kotyogós kávéfőző is közepes pörkölésű arabica fajtával, hogy ne a keserű íz domináljon.

Sajnos a jelenlegi helyzetben senkinek nem tudjuk javasolni, hogy csak a kávéélmény miatt térjen be hozzánk, a cikk megírásának pillanatában a Váci úti üzletünk zárva tart, egyedül Dunakeszi központunk tart nyitva, illetve az online kiszállítás elérhető változatlan formában.

Jó egészséget és kellemes kávézást kívánunk mindenkinek!

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza