Stresszmentes karácsonyi készülődés 2020-ban

Lavazza stresszmentes karácsony

Közeleg a karácsony, a visszaszámlálás már elkezdődött, azonban az idei ünnep biztosan el fog térni a hagyományoktól! Mennyiben borultak fel a szokásos teendők? Hogyan lehet megteremteni a helyzethez képest a leginkább ünnepi hangulatot? Segítünk, hogy a pulzusszámod a Lavazza kávé emelje reggelente, ne az ünnepi stressz! 🙂

A stresszmentesség kulcsa a tervezés és a fókuszáltság. Hasonlóan, ahogy egy menedzser a projekttervet ütemezi, érdemes a karácsonyt a tervezéses szakaszban, mint projektet felfogni.

  1. Mi a cél? Gondold végig, számodra mit jelent a karácsony! Ahogy az otthon és a család fogalma is, úgy a karácsony szintén mindenkinek mást és mást jelent. Most talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy miként oldjátok meg a kapcsolatteremtést, kapcsolattartást? Egymás és önmagunk biztonsága mindig az első szempont legyen!
  2. Ki a célcsoport vagyis kiket kell meghívni? Csak a szűk családot vagy minden távoli rokont is ilyenkor köszöntünk? Barátokat hogyan szervezzük össze az online találkozóra?
  3. Mi az üzenet? Ha már a fentiekben megfogalmaztuk mit jelent nekünk a karácsony, ne felejtsük el ezt az érzést megosztani azokkal, akiket szeretünk. Mindenkivel rengeteg dolog történt ebben az évben. Beszélgessünk róla.
  4. Mi a csatorna? Olyan speciális helyzetben vagyunk, hogy a célmeghatározás előre elrendelte a csatornát is: személyes vagy online? Fő a biztonság!
  5. Határidők! Eltérők lehetne a kijelölt ünnepnapok, vagy időpontok: karácsony előestén, szentestén, első nap, második nap ünnepel a család?
  6. Felelősök: Ki miért felel a készülődés során? Legyen kimondva, mindenki tudja a feladatát és az ahhoz szükséges erőforrásokat. Használjátok a vásárláshoz is a biztonságosabb online beszerzési formákat!

Ha mi vagyunk azok, akik kezében a családi karácsony sorsa, bátran írjunk listát a fentiek mentén és projektszemlélet meghálálja magát, az eredmény pedig nem marad el!

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza