Valentin nap Olaszországban

Lavazza - Olasz Valentin nap

Most, hogy nem tudunk utazni és a programlehetőségek is igen szűkösek, remek Valentin napi ajándék lehet, ha egy egész napos “olasz kalandra” indulsz a kedveseddel!

Felkelés után készítsétek el közösen a kávét!

Ha imádjátok az olaszos temperamentumú kávékat, a Lavazza a tökéletes választás. Az olaszok sosem sokkolják a szervezetüket reggelire sós ízekkel, általában croissant és egyéb édes péksüteményt esznek, ami mellé tökéletesen illik a kávé.

Garancia, hogy a világon egyik nemzet sem veszi komolyabban a kávézást az olaszoknál. Minden napszaknak megvan a maga kávéja. Eszpresszó bármikor, de vacsora után például már nem illik cappuccinot kérni!

Ebéd

Az olasz konyhára jellemző, hogy egyszerűen, viszonylag kevés, friss alapanyagból isteni, gyorsan elkészíthető ételeket varázsolhatunk. Főzzünk együtt egy laza spagettit olyan sós vízben, mint a tenger: majd olívaolajat közepes lángon felmelegítünk, beleszórunk az aprított fokhagymát és a chilit. Belekeverjük a tésztát, alaposan megborsozzuk, ha kell, utána sózunk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is reszelt parmezánnal. Kész is az aglio e olio spagetti!

Jöhet a szieszta!

Pihenésre fel! Összebújás, és energiafelhalmozás az esti pörgésre.

Elegancia és életérzés

Úgy tartják, hogy az olaszok öltözködnek a legjobban a világon. Ha kipihentétek magatokat lepjétek meg egymást egy csinos szettel, hiszen egy olasz sosem slampos! Idén vasárnapra esik a szerelmesek napja, és ha az idő is engedi, valamint aktív programra vágytok, fedezzétek fel a várost!

Újra eszünk!

Aperitivo, az egyik kedvenc olasz szokásunk: vacsora a vacsora előtt. Körülbelül 19.00-21.00-ig számos olaszországi étteremben, kávézóban az ital mellé ingyen lehet falatozni. Svédasztal, csipegetni valók, falatkák várnak az elmaradhatatlan olívabogyóval. Otthon elkészíteni igen egyszerű, külön kis tálakban szervírozva, minden jó beszélgetést és randit megalapoz.

Ahogy látjuk, az olaszok étkezi szokásai nem kötődnek a előétel-főétel-desszert szenthármashoz. Antipasto (tészta nélküli étvágygerjesztő fogás), Primo piatto (előétel), Secondo piatto (főétel), Contorno (köret vagy kísérő étel), Dolce (desszert). Evés, pihenés, és mindeközben kávé, kávé, kávé! 🙂

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza