Kávéfanatikusok bakancslistája

Lavazza

Itt az év utolsó hónapja. Különös időket élünk, de az évösszegzés és az új célok kitűzése mindig remek módja, hogy gondoskodj a tartalmas és izgalmas életről a tanulságok levonása mellett. Neked van bakancslistád? Bemutatjuk mi kerülhet egy kávé rajongó bakancs listájára!

Kávék, amiket meg kell kóstolnod!

A kávé rengeteg izgalmat tartogat, hát még ízekben. A lelkes és kreatív baristák egyre több finomságot találnak ki. Az édesszájúak számára süteményes fűszerekkel dúsított kávékat ajánljuk. Decemberben igen népszerű például a mézeskalácsos latte. Az erősebb, emlékezetesebb (emlékezetmentes?) élményeket keresők számára az alkoholos kávék kipróbálását szorgalmazzuk. Az ír whiskeys kávé alapnak tekinthető, de a britek például ginnel szeretik dúsítani kedvenc feketéjüket. Az igazi különlegességekre vágyóknak a virágokkal turbózott specialitásokat ajánlunk: a levendula vagy a bodza frissítően üde hatást kölcsönöz a kávénak.

Utazz ízélménnyel keletre

Most, hogy nem sok lehetőségünk van külföldre utazni, lepjük meg magunkat akár otthon külföldi újdonságokkal! A Közel-Kelet egyedülálló kávékultúrája kihagyhatatlan egy vérbeli kávéfanatikusnak! Hagyományosan, fémedényben készítik a török kávét egy csipet kardamommal megkoronázva. Utánozhatatlan és magával ragadó élményt ad, akár csak maga a Közel-Kelet.

Történelmi séta

Hazánk történelmének egyik nagy horderejű eseménye a Pilvax kávéházban vette kezdetét. A kávéház akkori formájában már nem létezik, azonban bármikor ellátogathatunk kedvenc történelmi helyszíneinkre egy finom otthon főzött, termoszos, vagy kávéházi elviteles kávéval. Aki teheti, amikor csak lehet, természetesen maradjon otthon, viszont, ha sétára vágysz, fogyassz egy finom forró kávét a most szinte elhagyatott történelmi helyszíneken, például a Budai várban.

Ismerd meg a jövődet!

Jó, ezt nem garantáljuk, de izgalmas program lehet a jövőkutatás kávézaccból! Ha nyitottan állsz a világhoz, ismerd meg a népi hagyományokat. Próbáld ki a kávézaccos jóslást! A jóslás a teafüves koncepcióra épül: az elfogyasztott forró ital után vizsgáld meg, milyen formát ölt a zacc. A figurák megsúgják a jövődet. 🙂

Az idei év rengeteg változást hoz magával. A jövő számos új élményt és felfedezésre váró tapasztalatokat tartogat, így van ez a kávézás terén is. Töltsd meg a listát saját vágyaiddal és élj teljes életet a Lavazzával.  Te mivel gyarapítod a bakancslistád?

 

Lavazza BLUE | Lavazza Espresso Point | Lavazza FIRMA | Nespresso kompatibilis Lavazza