Egy olasz kisvárosból a világhír felé. Évente 790 milliárd pohár kávét fogyasztanak a világon, ebbôl 14 milliárdot a Lavazza kávéjából. Öt kontinensen több mint harminc Lavazza Oktatási Központ van, amelyek a kávé világának alakulásával foglalkoznak …
A pörkölés az a folyamat, aminek során létrejön a zöldkávéból a kávéital alapját képező pörkölt kávé. Ez által lesz a nyers ízből illat és aroma. A pörkölés magas hőmérsékleten történő száraz hő behatást jelent, ami közben a kávébab fizikai és kémiai átalakulásokon …
A Rainforest Alliance egy szervezet, amely igazolást ad azoknak a kávétermelő farmoknak akik a fenntartható fejlődés gondolatát ültetik a gyakorlatba. Ha egy farm megfelel a szükséges feltételeknek, akkor a kávéjukat ellátják a hivatalos igazolással …
Az olasz espresso készítésekor és fogyasztásakor nagyon fontos, hogy betartsunk egy-két jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb szabályt. Ezeknek az apróságoknak rendkívül nagy jelentőségük van, ugyanis csak így élvezhetjük igazán az olasz kávé kiváló minőségét …
A Lavazza csoport minden évben több mint kétmillió zacskó zöld kávét vásárol szigorú szabványok, és minőségi paraméterek szerint. Létfontosságú a nyersanyagra való maximális figyelem és annak biztosítása, hogy az ellátás folyamatos legyen, állandó …
18.000kg kávé egy nap nem olyan sok. 50 alkalmazott szintén nem. De ezek a kis számok azok, amik naggyá teszik a Perát. Mert mindenki, aki nálunk dolgozik, szenvedéllyel és büszkén teszi. A kávészemek gondos válogatásától a minőségi termékek előállításáig, mindent a …
A kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital pedig világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk. A kávé a kávécserje nevű örökzöld növény termésének, a kávébabnak a feldolgozott magja, az ebből készített kesernyés ízű, élénkítő hatású italt kávénak nevezzük. …
Az őrölt kávébabból nem csak kedvenc reggeli feketénket készíthetjük el, de a már leforrázott őrlemény, a zacc is sokoldalúan használható, hiszen mindazokkal a jótékony hatásokkal bír, amivel az eredeti növény is. Adunk néhány tippet, miért ne végezze a szemetesben. …
Nem kell foglalkoznunk a kávé adagolásával, ugyanis minden kapszula tartalmazza már a tökéletes espressohoz szükséges kávé mennyiséget.
A másik nagyon fontos szempont a kávégép tisztítására fordítandó idő, amely ennél a rendszernél nagyon kedvező, hiszen nem kell bajlódnunk a kiömlött őrölt kávé feltakarításával.
A kapszulás kávégépek kezelése rendkívül könnyen elsajátítható. Nincs más dolgunk, mint bekapcsolni a gépet, feltölteni a víztartályt és már készülhet is a kávé.
A kapszulák mindegyike légmentesen aromazárt. Minden kapszula ideálisan őrölt, garantált minőségű kávét tartalmaz, tehát minden alkalommal egyformán kiváló minőségű espressot kapunk.
A végeredmény egy igazán aromás valódi espresso 3-4 mm vastagságú aranybarna krémréteggel a tetején.
Nem kell egyszerre nagyobb kiszerelést megvásárolnunk egyetlen fajta kávéból. A kapszulák esetében van lehetőség többféle íz együttes vásárlására, különböző ízek és aromák kipróbálására.
Igényeljen most kávégépet ingyenes használatra. Adja le érdeklődését az űrlapon keresztül, kollégáink 1 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.