A tökéletes kávéélmény a Lavazzával
A Lavazza kapszulák a minőségi kávézási élmény szinonimái, amelyek tökéletes ízt és kényelmet biztosítanak otthonunkban vagy munkahelyünkön. Ezek a kapszulák egyedülálló lehetőséget nyújtanak a kávézás szerelmeseinek, hogy különböző ízvilágokat fedezzenek fel anélkül, hogy bonyolult kávéfőzési folyamatokkal kellene foglalkozniuk. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan válasszunk megfelelő kapszulát, hogy minden egyes csésze kávé tökéletes legyen. Ízlés szerint […]
Tippek a Lavazza kapszulák hatékony felhasználásához
Az első lépés a Lavazza kapszulák hatékony felhasználásához az, hogy megnézzük melyik kapszula kompatibilis a kávégépünkkel. Nem minden kapszulás kávégép kompatibilis minden típusú kapszulával, így fontos, hogy olyan gépet válasszunk, amely kifejezetten a Lavazza kapszulákkal működik. A kompatibilitás biztosítása nélkülözhetetlen a kávé optimális ízének és minőségének érdekében. Kapszula tárolása A kávé frissességének megőrzése érdekében fontos, […]
Tippek a kapszulás kávégép karbantartásához
A kapszulás kávégép rendszeres karbantartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és a kiváló minőségű kávéélmény biztosítása érdekében. A karbantartás növeli a gép hatékonyságát, megőrzi az ízek frissességét, és megakadályozza a lehetséges meghibásodásokat. Rendszeres tisztítással és karbantartással a kávégép éveken át megbízhatóan működhet, így hosszú távon pénzt takaríthatunk meg. Napi tisztítási rutin A mindennapi használat során a […]
Milyen előnyökkel jár a kapszulás kávéfőző használata?
A kapszulás kávéfőzők egyik legnagyobb előnye a kényelem. Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy pillanatok alatt elkészíthessük reggeli kávénkat, csupán annyit kell tennünk, hogy beillesztjük a kívánt kávékapszulát, és egy gombnyomással elindítjuk a főzési folyamatot. Ez azonnali megoldást nyújt azok számára, akik rohanó életmódot élnek és nem szeretnének időt tölteni a kávé darálásával és adagolásával. […]
A különleges kávébabok rejtélye
Amikor a hajnali csendet a kávéfőző zümmögése töri meg, és a frissen főtt kávé aromája tölti be a teret, tudjuk, hogy elkezdődött a nap. A kávé nem csak egy ital; ez egy élmény, egy pillanatnyi menedék a mindennapok rohanásában. De vajon gondolkodtunk-e már azon, hogy mi teszi ezt az italt olyan különlegessé? A kávégép kapszula […]
Szemes vagy kapszulás? A tökéletes reggeli kávé titka
Reggelente a kávé több mint csak egy ital; ez egy életmód, egy rituálé és a napi rutinunk sziklaszilárd alapja. Ha te is a kávé szerelmesei közé tartozol, biztosan gyakran kerülsz dilemmába: a frissen őrölt szemes kávé ízgazdagsága és a kényelmes, gyors kávékapszulák között kell választanod. Mindkét opció mögött ott állnak az előnyök, és a Caffé […]
A tökéletes kávéélmény titka az irodában
A kávé nem csupán egy ital; egy kultúra, egy közösségteremtő erő és munkahelyi inspiráció. A világ egyik legkedveltebb italaként a kávé különleges helyet foglal el a munkahelyeken, ahol nemcsak az ízéért, hanem a közösségi élményért is fogyasztják. Egy-egy csésze kávé mellett születnek meg a legjobb ötletek, történnek meg a napi teendők megbeszélései, vagy éppen adódik […]
Kávé, munka, kreativitás: a Coffee Shop Effect az irodádban!
Kávé, munka, kreativitás: a Coffee Shop Effect az irodádban! Ismerős az érzés, amikor egy kávézóban ülve jobban tudsz koncentrálni a munkádra? Sokan tapasztalják, hogy a kávézók különleges hangulata pozitívan hat a kreativitásra és a produktivitásra. Ez a jelenség, amit a “Coffee Shop Effect” néven ismerünk, nem csak a kávézókban érhető el. Megmutatjuk, hogyan hozhatod […]
A tea története: Orvosságtól a világ egyik legnépszerűbb italáig
Az illatos tea, amely ma a világ egyik legkedveltebb itala, eredetileg gyógynövényként kezdte meg hosszú történelmi útját. A tea története lenyűgözően gazdag; tele van legendákkal és érdekességekkel, amelyek nem csak az ital eredetét mutatják be, hanem annak kulturális jelentőségét is kihangsúlyozzák. Ez a hihetetlenül sokoldalú ital az idők során a világ számos pontján vált a […]
Így készíts különböző kávéfajtákat otthon
A kávé világa végtelenül változatos és izgalmas. Minden kávéfajta sajátos ízvilággal és elkészítési módokkal rendelkezik. Otthoni kávézás során a kávégép kapszula használata jelentősen megkönnyíti a különböző kávéfajták elkészítését, miközben garantálja a konzisztens ízminőséget. Nézzük meg, hogyan! Espresso a kávégép kapszulával Az espresso a kávézás alapja, és a kávégép kapszula rendszerek tökéletes eszközök az otthoni […]
A tökéletes reggeli rutin: A kapszulás kávégép előnyei
A reggel az a napszak, amikor feltöltődünk energiával és pozitív gondolatokkal, hogy aztán a lehető legjobban teljesítsünk a munkában, tanulásban vagy más tevékenységekben. De hogyan indulhat a tökéletes reggel? Sokan választanak egy frissítő pohár vizet, egy illatos zöld teát vagy egy erős eszpresszót. Itt jön képbe a kapszulás kávégép, amely könnyedén elhozza a kávézók világát […]
A kávégép kapszula varázslatos világa
A gőzölgő kávé nem csak reggeli élénkítő, hanem egy varázslatos utazás a világ kávéültetvényeire. Ebben a cikkben, minden egyes kávégép kapszula segítségével felfedezzük a kávébabok gazdag és változatos világát, és megnézzük, hogyan változtatják meg ezek a kis csodák a kávézási szokásainkat. A kávégép kapszula forradalma A modern kávéfogyasztás forradalmi változásának szemtanúi vagyunk a kávégép […]
Kávé és gasztronómia: Kávé alapú ételek és desszertek
A kávé nem csak egy reggeli élénkítő ital, hanem egy sokoldalú alapanyag is, amely különleges ízt adhat az ételeknek és desszerteknek. A kávé gazdag, mély aromája új dimenziót nyit a gasztronómia világában, legyen szó édes vagy sós fogásokról. Kávés tiramisu – Az olasz klasszikus újragondolva A tiramisu az egyik legismertebb olasz desszert, amelynek lényeges […]
A kávé és a környezet: Fenntartható kávétermesztés
A kávé nem csupán egy ital; egy globális jelenség, mely összeköti a földgömb különböző pontjait, kultúráit és gazdaságait. Azonban a kávétermesztésnek komoly környezeti hatásai vannak, amelyekre a fenntartható kávétermesztés kínál megoldást. A fenntartható kávétermesztés jelentősége A fenntartható kávétermesztés alapvető célja, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, miközben támogatja a gazdálkodó közösségeket. Ez magában […]
A kávé és az egészség: Új kutatási eredmények
A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, és az évek során számos kutatás vizsgálta annak egészségre gyakorolt hatásait. A legújabb tudományos eredmények még mélyebb megértést nyújtanak a kávé és az egészség közötti kapcsolatról. Ebben a cikkben bemutatjuk a legfrissebb kutatási eredményeket a kávé egészségügyi előnyeiről. A kávé antioxidáns-tartalma Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek […]
Kávékultúrák a világ körül
A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, de ahogy az országok és kultúrák különböznek egymástól, úgy a kávézásra vonatkozó szokások és hagyományok is eltérnek. Ebben a cikkben bepillantást nyerünk a világ különböző részein élő emberek kávézási szokásaiba és hagyományaiba. Etióp kávéceremónia Etiópia gyakran a kávé szülőhelyeként van említve. Itt a kávézás nem csak […]
A kávé és a művészet kapcsolata
A kávé nem csak az éberség és a társasági élet forrása, hanem az alkotói inspirációé is. Az évszázadok során számos művész fordult a kávéhoz, hogy ihletet merítsen belőle, és ezen keresztül új műveket hozzon létre. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan hatott a kávé a művészetekre, és milyen alkotások születtek ennek eredményeként. A kávé a […]
A kávézás pszichológiája
A kávé nem csak egy egyszerű ital. Sokak számára a reggeli rutin elengedhetetlen része, egyfajta rituálé, amely segít elindítani a napot. De vajon miért is van ez így? Hogyan befolyásolja a kávéfogyasztás a hangulatunkat, a társas kapcsolatainkat és a munkahelyi teljesítményt? Ebben a cikkben mélyebben beleásunk a kávézás pszichológiájába. A kávé és a hangulat […]
Az új évi fogadalmak betartása könnyebb kávéval!
Mielőtt még egyet pislogtunk volna, itt van 2023 és ahogy a hagyomány diktálja, sokunk kitűz majd valamilyen célt az új évre. Mik a leggyakoribb újévi célok, és hogyan segíti ezek elérését a kávé? 1. Egészségügyi és fitnesz célok – igyál kávét! A legtöbben egészségesebbek akarunk lenni. Ez sok mindent jelenthet, többek között: Mentális egészség javítása […]
A kávé elnyomja az étvágyat?
A kávét, mint italt jó étvágycsökkentő és így fogyókúrás módszerként is hirdetik. Ez valóban igaz? A koffein vagy valami a kávéban elnyomja az étvágyat? Tartós megoldás-e a kávé használata súlykontrollra? Milyen kávéfajták a legjobbak az étvágy csillapítására? Mindezek a kérdések gyakran lebegnek körülöttünk, de nincs sok határozott válasz. Nézzük meg közelebbről! A koffein elnyomja az […]
Tudod mi a kapcsolat a kávé és a karácsony között?
A karácsony sokunknak számos értéket hordoz, különböző hagyományokkal ünnepeljük. A legtöbben otthon a családdal töltjük, finomakat eszünk, majd frissítő, meleg kávét iszunk, hogy tovább beszélgethessünk. A kávé nagyon sokoldalúan lehet társa a családi karácsonyi estének és szuper alapanyaga és kísérője az italoknak, hiszen minden karácsonyi ital feldobásához használhatjuk. Most a világ különböző tájairól és korszakaiból […]
Lehet forró kávét pohárba önteni?
Klasszikus karácsonyi ajándék a kávésbögre, egy kávé-fanatikusnál nem lehet elég belőle. Mi a helyzet az átlátszó, üvegből készült kávéscsészékkel? Nagyon impozánsok és remekül néz ki bennük a kávé, kifinomultságot kölcsönöz az italnak, de biztonságos forró kávét üvegpohárba tenni? Önthetem üvegpohárba a forró kávém? Az, hogy az üveg milyen jól bírja a hőt, nagyban függ az […]
Lehet tojáslikőrt tenni a kávéba?
Meglehet, hogy szereted a tojáslikőrt és a kávét, de össze tudod keverni a kettőt? Simán! Azonban nem mindegy hogyan teszed! Jönnek az ünnepek és nincs is hangulatosabb, mint egy tojáslikőrös kávé. Mire kell figyelni az elkészítésekor? A tojáslikőr egy krémes ital, amely rendkívül hasonlít a tejszínre, így kiváló választás azoknak a kávéfogyasztóknak, akik ünnepi hangulatú […]
6 népszerű kávémítosz és tévhit
A kávé már több száz éve létezik, így nem meglepő, hogy az évek során számos kávémítosz keringett. A kávét gyakran tévesen hibáztatják sok olyan dologért, amelyet tudományosan megcáfoltak már, de még mindig van néhány mítosz, amely ma is él. Íme 6 népszerű kávémítosz és tévhit, amelyekről örömmel mondhatjuk, hogy megcáfolták. A 6 gyakori kávémítosz és […]
Mi az a kávébor?
Lassan itt vannak az ünnepek, ki ne vágyna valami merész és csábító újdonságra?! Ha szereted a kihívó, ízletes kávét és a finom, összetett borokat, nagyszerű hírünk van számodra, mert új trend hódít Amerikában, aminek a hírét most elhoztunk neked is! Van egy új ital a piacon, amely ötvözi a bort és a kávét, de ellentétben […]
3 ijesztően jó kávérecept Halloweenra!
Hamarosan itt a Halloween és ez azt jelenti, hogy ideje kipróbálni az ünnephez illő kávéitalokat. Hogy segítsünk megtalálni az év legkísértetiesebb hónapjához méltó italt, összegyűjtöttük kedvenc Halloween kávéreceptjeinket. Hasznos lesz számodra akár, ha Halloween-partit rendezel, akár, csak egy ízletes kávéitalt keresel az őszi reggelekre. Olvass tovább – ha mersz: Töklámpás Latte Mi lehet jellemzőbb a […]
Megéri saját magunknak pörkölni a kávébabot?
Megéri a saját kávépörkölés az időt és az erőfeszítést? A kérdésre adott válasz attól függ, hogy milyen kávéfogyasztó vagy. Azzal, hogy saját babot pörkölünk, a legfrissebb kávéízeket és a legautentikusabb kávéélményt kaphatjuk, és mindezt a saját alkotásunkban! Erre büszkének lehetünk. Hogyan működik a folyamat és kinek illik bele az életstílusába? Milyen előnyökkel jár a saját […]
A koffein és a cukor testre és elmére gyakorolt hatásai
A koffein és a cukor gyakran kéz a kézben járnak, akár kedvenc kávéinkban, akár energiaszeletben. Mindkettő megadhatja azt az energiát, amelyre szükségünk van a nap során. De mi a különbség a koffein és a cukor között? Milyen hatásai vannak a testre és az elmére? Miben hasonlít és különbözik ez a két erős játékos? Lássuk! A […]
A kávéházak izgalmas történelme
A kávéházak a modern társadalom alapvető elemei, és tekintettel arra, hogy a kávé milyen népszerű ital az egész világon, gyakran természetesnek tekintjük, hogy kávéházak mindig is léteztek. Noha évszázadok óta fennmaradtak a történelem során, bizonyosan nem voltak mindig olyan elterjedtek – vagy legálisak –, mint manapság. Az alábbiakban a kávéházak lenyűgöző történetét fogjuk bemutatni: hogyan […]
A zöld tea
Hamar ránk tört az ősz, és ezzel beköszöntött a teázás időszaka. Fel a kezekkel, aki már ivott egy finom, gőzölgő teát hidegebb estéken, vagy reggeleken! 🙂 Sokan fordulnak nem csak az íze és hangulata, de a koffeintartalma miatt is a teához. Nézzük meg a zöld tea jellegzetességeit, koffeintartalmát és vizsgáljuk meg a kávéhoz képest a […]
Milyen ételeket együnk a kávé mellé? Itt a kávé-párosítási útmutató!
Sok kávérajongó örömmel próbálja ki az új kávészemeket és az új főzési módszereket, de viszonylag kevesen gondolkodnak el azon, hogy milyen ételekkel a legideálisabb gasztronómiai szempontból párosítani a kávéjukat. Munkába, a rohanó hétköznapokban ez valószínűleg leggyakrabban egy péksütemény vagy egy szendvics reggel, de csomó érdekes más mód van a kávé és az étel párosítására. A […]
Miért iszunk ennyi kávét? Az 5 legfontosabb ok!
A kávé az egyik legtöbbet fogyasztott és vásárolt áru a világon. Utazz el a világ bármely szegletébe, és biztosan látni fogsz valakit, aki ilyen vagy olyan formában kávét iszik. Természetesen a főzési módok eltérőek lehetnek, és az, hogy az emberek mikor isszák meg a kávét, hiszen ez kultúrájuktól és szokásaiktól függenek. De így vagy úgy, […]
Gomba a kávéban: új trend van születőben?
Mint kávéértékesítők- és szakértők minden izgalmas, kávéval kapcsolatos témát folyamatosan monitorozunk, és célunk az is, hogy vevőinket a legújabb trendekről informáljuk, amelyek a kávé piacát érintik. Sokan keresnek rá napjainkban a gombákkal dúsított kávéra, amit páran csodaszernek tekintenek, így szakirodalmak és tudományos kutatások mentén mi is megvizsgáltuk az ügyet. A gombával dúsított kávé lesz az […]
Mi az a levegőben pörkölt kávé?
A frissen pörkölt kávébab illata az egyik legcsábítóbb dolog a világon, talán ebben egyetérthetünk kávérajongókként. A legtöbb kereskedelmi pörkölő egy nagy forgó dobban pörköli a babot, amely folyamatosan keveri azt, annak érdekében, hogy egyenletes legyen a pörkölés. Van azonban egy másik, kevésbé elterjedt módja a kávépörkölésnek: a forró levegővel történő pörkölés, amikor a kávébabok szó […]
Miért olyan fontos a kávé Olaszorszàgban?
Olaszország történelmileg gazdag kultúrával rendelkezik, és számos területen kiemelkedő. Ha Olaszországra gondolunk, akkor a csodálatos tájak és műemlékek, a művészet és a hagyományok, az ételek és a bor, de nem utolsósorban a kávé jut eszünkbe. Aki járt már Olaszországban valószínűleg találkozott a következő mondatokkal: „Ideje egy kávénak”, vagy „egyszer együtt kell kávéznunk!”. Akár egy bárban, […]
Ginzeng vagy koffein: A testre és elmére gyakorolt hatások összehasonlítása
Az emberek több száz éve isznak koffeint, hogy reggel elinduljon a napjuk és napközben, hogy éberek maradjanak. A ginzeng pedig egy olyan összetevő, amely egyre népszerűbb, mivel számos energiaitalban és más italokban használják az energiaellátás fokozására. Ha tudni szeretnéd, melyik a jobb választás, olvass tovább, és nézzük meg közösen a ginzeng és a koffein […]
A kávé dehidratál? Íme a meglepő igazság!
Van egy közhiedelem, miszerint a kávé dehidratálja szervezetünket. Páran azt is tanácsolják nyáron, vagy a melegben ne igyunk annyi kávét. Valóban vízhiányt okoz a kávé? A kávé kiszárít? A Mayo Clinic online orvosi szaklap szerint nem, nem szárít ki a kávé. A Mayo Clinic beszámolt róla, hogy az elfogyasztott kávé mennyisége nem egyenlő a szervezet […]
Mi az a kávéöv?
A kávét nem könnyű termeszteni. A világ kedvenc koffeinben gazdag gyümölcsmagja egy kényes termés, amely nem terem jól, ha a körülmények nem megfelelőek. Ha túl hideg, túl száraz, ha a talajban nincs elég tápanyag, vagy ha a páratartalom túl alacsony, a kávénövények nem fognak kiteljesedni. Ez egy kiábrándító tény a kávétermesztők számára, de sajnos a […]
Ismerd meg az igazi olasz Macchiato-t!
Tudtad? A macchiato egy hagyományos olasz kávé, amelyet eszpresszóval és tejjel készítenek és valahol az eszpresszó és a cappuccino között helyezkedik el. Ebben magasabb a kávé/tej arány, mint bármely más hagyományos kávéitalban. Fedezzük fel együtt ezt az olasz kávéfinomságot! A Macchiato története Sok kedvenc kávéitalunk Olaszországból származik: a macchiato sem más. Érdekes módon a „macchiato” […]
Miért ne tárolj kávét fagyasztóban?
Beköszönt a gazdaságosság időszaka, ilyenkor minden cég és háztartás takarékossági megoldásokat keres. Az élelmiszerek esetében gyakori bevett szokás a fagyasztás, azonban kávé esetében ez semmiképpen nem ajánlott! Ellentétben az ételkészítéssel és a maradékokkal, a kávét kamrában kell tárolni, nem a fagyasztóban. Íme, miért. Fagyasztóban tárolod a szemes kávét? Gondold újra! A kávé egyik legnagyobb ellensége […]
Milyen kávét használjunk a tökéletes eszpresszóhoz?
A közhiedelemmel ellentétben az eszpresszóhoz nem egy meghatározott bab vagy pörkölés illik. Történelmileg Észak-Amerikában a tipikus eszpresszókeveréket nagyon sötétre pörkölik. A sötét pörkölés előnye, hogy könnyebben extrahálható, mert a sötétebb kávébab jobban oldódik. Milyen pörkölésű kávét válasszunk az eszpresszóhoz? Bár a sötét pörkölés megkönnyíti a kávéolajok kinyerését, a kávészakértők mára módosították az extrakciós változókat oly […]
A legjobb kávébabok a világon, avagy melyik a legjobb ízű kávé?
A válasz egyszerű: nincs ilyen. Az ízlelés nagyon-nagyon egyéni élmény. A legjobb ízű kávé az, amit magad fedezel fel. Például egyesek jobban kedvelik a kenyai kávé boros és gyümölcsös savasságát a kolumbiai kávé klasszikus egyensúlyával szemben. Mások talán nem. De most túlhaladunk azon, hogy valójában az ízlés szubjektív elem, és igai szakértő vizsgálatok során megnézzük […]
Termék visszahívás
Kedves Vásárlóink! Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Caffé Service Kft. által forgalmazott alábbi LOT számú termékeket a gyártó által bejelentett önvizsgálat során fellelt ETO (etilén-oxid) szennyezettség miatt a forgalomból kivonjuk. Kivont termékek: BOSTON Fekete forrócsoki 30x28g Lot szám: L20007208 BOSTON Pisztáciás forrócsoki 30x28g Lot szám: L20008599 BOSTON Fehér forrócsoki 30x28g Lot szám: L20009181 BOSTON Karamellás […]
A specialty kávé és az új hullámos pörkölés
A közepes és a világos pörkölésű kávék egyértelműen a kávézás új hullámához tartoznak. A világos pörkölés a népszerűségét annak köszönheti, hogy jobb minőséget tud képviselni a kávék piacán, így leginkább a prémium kategóriákban találhatjuk meg őket. Vajon elég a világos pörkölés a prémium kávékhoz? Ismerkedjünk meg a specialty kávézás térhódításával! A specialty kávé érkezése A […]
Ismerd meg jobban a genovai COVIM kapszulás kávéit!
Szenvedély és tapasztalat. Amikor valaki COVIM kávét iszik, akkor egy olyan csésze kávét élvez, amelyet egy genovai kávépörkölő család tapasztalatából és szenvedélyéből hoztak létre és amely több, mint negyven éve szolgálja a fogyasztók ízlését és igényeit. A COVIM olasz szívvel és szenvedéllyel készül. Ma már az egész világ ismeri a kávét, de a világ […]
4+1 tipp a Lavazzától, amitől igazán egészséges lesz a kávéfogyasztásod!
A kávéfogyasztás jótékony hatásairól számos írásunk született már, de mindig vannak újdonságok! 🙂 Íme 4+1 tipp, amitől még inkább tudatos és egészséges kávé fogyasztókká válhatunk. Ha betartod a következő tanácsokat, akkor te is maximalizálhatod a kávé jótékony hatását! 1. Figyelj oda a kávé elkészítési módjára! Amennyiben szemes kávét fogyasztasz tudnod kell, hogy a főzött kávé […]
Aki szereti feketén a kávét, annak szó szerint génjeibe van kódolva!
Egy 2021 decemberi kutatást publikált a Northwestern University, miszerint azok az emberek, akik szeretik feketén inni a kávéjukat mindez a génjeikbe van kódolva. Szintén összefüggést bizonyítottak a között, hogy akik szeretik feketén inni a kávéjukat, az étcsokoládét is kedvelik. Northwestern University tudósai bizonyították, hogy azok a kávéfogyasztók, akik bizonyos genetikai tényezőkkel rendelkeznek a koffeint gyorsabb […]
A kávé szavatossága, avagy meddig áll el a kávé?
Sokan azt gondolhatják a kávé a tartós élelmiszerek csoportjába sorolható, hiszen sokáig eláll, az ízvilága stabil marad. Ez azonban hibás elmélet, a kávénak is megvan a maga szavatossági ideje, és pontosan meghatározható mikor van az íze a csúcson, a legjobb minőségében. Lássuk, hogy meddig jó egy kávé, és mit tehetünk annak érdekében, hogy tovább tartós […]
Az indonéz szigetvilág rejtelmei a kávé tükrében
Tudtad? Az Indonéz Köztársaság 17 508 szigetből áll. Ámulatba ejtő élővilága és éghajlata mellett nem csak a nászutak kedvenc úticéljáról, Baliról híres, hanem arról is, hogy a világpiac kávétermelésben a 3. helyet foglalja el. Ismerkedjünk meg jobban a hihetetlen Indonéziával és kávéjával! Az első kávécserjék 1699-ban járunk, Jáva szigetén, ami holland uralom alatt volt akkoriban. […]
Szilveszter Olaszországban
Közeledik az újév. Ilyenkor mindenki átgondolja az elmúlt 365 napot, mik tették boldoggá, milyen örömteli perceket élt át, és mi az, amin változtatni szeretne, ezért ezen a napon valamennyien fogadalmakat kötünk, bízva abban, hogy betartjuk, és kijavítjuk az elrontott, javítandó dolgokat. Természetesen ez a nap, nemcsak a fogadalmakról és filozofálgatásokról szól, hanem az ünneplésről is, […]
Időutazás a kávéval
Napjainkban, hogy munka közben kávészünetet tartunk, szinte a leghétköznapibb dolog. Gyakrabban kávézunk munkaidőben, mint otthon, sőt sokan már nem is otthon isszák az első kávét, hanem a munkahelyen. Nem csoda, hiszen a munkahelyek egyre jobban törekednek arra, hogy minőségi, kiemelkedően finom kávét biztosítsanak dolgozóik számára. A kávé mára a mindennapjaink része, és nem is gondolunk […]
A crema a bizonyíték, hogy igazán jó kávét iszol!
Mikor megkérdezzük fogyasztóinkat, hogy mit szeretnek a legjobban a Lavazzában, az egyik leggyakoribb visszajelzés a tökéletes minőség, az autentikus olasz ízvilág mellett a szinte harapható crema. Szeretnénk most bemutatni pontosan mi is az igazán jó crema titka. A crema nem hab a kávé tetején, hanem a kávé kréme. Az olaszok a kezdő kávéfogyasztó számára úgy […]
Emilio Lavazza
Ismerd meg közelebbről Emilio Lavazzát: Az üzletembert, aki vérbeli marketingesként a családi vállalkozását globális márkává transzformálta Emilio Lavazzát a legtöbb olasz csak “Mr Espresso” néven ismerte akkoriban. Életének több mint 50 évében kőkemény munkával sikerre vitte a családi vállalkozást. Javarészt neki köszönhető, hogy Lavazza mára a világ egyik legnagyobb pörkölője. Az olasz kávépiac csaknem fele […]
Kávé nevelése otthon
Biztos minden kávé imádó fejében megfordult már a gondolat, hogy otthon ültessen kávécserjéket. Ez egy komoly kihívás, nem is gyakran olvashatunk róla. Most bemutatjuk, hogyan valósítható meg az álom! A kávé növény vonzó cserepes beltéri növény is lehet. Az Etiópiában őshonos kávénövény (Arabica) tavasszal apró fehér virágokkal virágzik, majd apró bogyókat visel, amelyek fokozatosan zöldről […]
Tudtad? Minden, ami igazán érdekes a kávéval kapcsolatban
A kávé igazából gyümölcs. Kutatások igazolják, hogy a rendszeresen kávét fogyasztók tovább élnek. Hogyha kávét iszunk, a kávéban fellelhető antioxidánsoknak köszönhetően boldogsághormon termelődik. Ha kávézás után rögtön vizet iszunk, kevésbé színeződik el a fogunk. Ha a presszó kávéba pár csepp citromot facsarunk, akkor az csillapítja a fejfájást és a másnaposság érzését. A kávé megóv számos […]
Így válaszd ki a tökéletes kávét irodai környezetbe!
Ahány ember, szinte annyiféle kávézási szokás, így nem könnyű kiválasztani a legtökéletesebb gépet az irodába. A kávé minősége különösen fontos, hiszen tudjuk, a kávézásnak kiemelkedő szerepe van a szociális kapcsolatokat építse során egy munkahelyen. Most segítünk abban, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha irodai környezetbe szeretnénk kávét és/vagy kávéfőző gépet vásárolni. Tudj meg minél […]
Olasz kávéspecialitások régiók szerint
Számos bejegyzésünk szólt már olasz kávéfajtákról, az elkészítésükről vagy jellegzetességeikről. Most nézzük meg az Olaszország egyes régióihoz kapcsolódó kávéspecialitásokat. Kalandra fel! 🙂 A Lavazza hazája, Torino és a Bicerin A Bicerin az olaszországi Torinóban őshonos hagyományos forró ital, amely eszpresszóból, csokoládéból és tejből készül, kis pohárban rétegezve, mint a latte macchiato. A bicerin szó piemonti […]
Érdekességek az olasz fociról
Futball lázban ég Európa, ezerrel dübörög az EB. Nézzük pár érdekességet a Lavazza hazájából, az Olasz csapat futball történelméből. Például tudtad, hogy a legnagyobb vereséget az olaszok tőlünk, magyaroktól szenvedték el, egészen pontosan 7:1-re. Hasonló érdekességekért tarts velünk! Kezdetek, magasságok és mélységek Az olasz csapatnak az első hivatalos mérkőzése 1910. május 15-én volt, hazai pályán, […]
Hogyan hat a kávé a sportteljesítményünkre?
Az már rég óta bizonyított tény, hogy a koffein pozitív hatással van a sportteljesítményünkre. Most nézzünk néhány gyakorlati tippet azzal kapcsolatban, hogy ha sportolunk, hogyan és milyen formában érdemes koffeint fogyasztanunk. A koffein és hatásai A koffeint elsődlegesen és automatikusan a kávéval azonosítjuk, azonban számos más italban, vagy élelmiszerben is megtalálható természetes módon. Ilyen például […]
A kávé és az alkohol fogyasztás
Mindannyian ismerjük a mítoszt, miszerint a kávé kijózanít bennünket alkoholfogyasztás után. Viszont mivel jól tudjuk, hogy a kávénak is komoly hatása van a szervezetünkre, mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy milyen következményekhez vezethet az alkohollal való együttes fogyasztása. Itt a nyár, végre lehetőségünk van kiülni elfogyasztani egy hideg frissítőt, lazítani a barátokkal és ehhez a programhoz gyakran […]
6 érv a vízfogyasztás mellett, ha kávét iszol!
A vízfogyasztás kávé mellé különösen fontos. A Lavazza hazájában, az olaszok szerint az igazán jó eszpresszónak úgy adjuk meg a tiszteletet, ha előtte és utána is iszunk egy korty vizet. Biztosan tapasztaltad már, hogy a színvonalas kávézókban, éttermekben, ha rendelsz egy csésze kávét, kapsz mellé egy kis pohár vizet. Nem véletlen ez a hagyomány, lássuk […]
Mennyi időnk van munka közben kávézni?
Egy brit felmérés alapján a legtöbbet kávézó szakmák listája a következő: 1. újságírók 2. rendőrök 3. tanárok 4. vízvezeték szerelők 5. cégvezetők, 6. kórházi munkavállalók 7. marketinges pozíciók Ebből szerény következtetéssel is levonhatjuk, hogy a magas stresszfaktorú szakmákban gyakori a kávézás. A kávé pedig azon felül, hogy biztos energiaforrás, remek jutalom is. Kávézáskor lehetőséget kapunk […]
Egyre többen rendelünk kávéra szakosodott webáruházból kávét!
A Hello Vidék cikkéből kiderült, hogyan alakultak át a kávézási szokásaink a járványhelyzet következtében. Nem meglepő adat, hogy sokkal több pénzt költünk el az otthoni kávézásra. Kávévásárlás esetén döntésünket többnyire a megszokás vezérli, a jól ismert márkákat választjuk, ám nem ritka, hogy kipróbálunk valami újat valami, általunk kevésbé ismert típust, forgalmazót. A magyaroknál továbbra is […]
Az esti kávézás nem rontja az alvás minőségét
Más okozza az alvászavart – állítják a tudósok. A Florida Atlantic University és a Harvard kutatói megvizsgálták, hogy a koffein, a nikotin vagy az alkohol nehezíti-e jobban az alvást. Az eredmények egyértelműen bizonyították: ha koffeines kávét iszunk közvetlenül lefekvés előtt az nem befolyásolja az alvás minőségét, ellenben a dohányzással valamint az alkoholfogyasztással, amik annál inkább! […]
6+1 dolog, amit tehetünk, ha rossz ízű kávét főz a gépünk
A kávéfőzőkkel előfordulhat, hogy rossz ízű kávét készítenek, akkor is, ha a kávénk remek minőségű. Utánajárunk, mi lehet ennek az oka és mit tehetünk meg annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerüljük. 1. A megfelelő víz Kávéfőzéshez a legjobb víz az ivóvíz vagy a lágyított, szűrt víz. A csapvíztől könnyen vízkövesedhet a kávéfőző. Palackozott vagy […]
A kávé a szépségápolás és alakformálás egyik kedvenc natúrkozmetikuma!
A kávét napjainkban már nem csak ébresztőként használjuk, hogy felpezsdítse a reggelünket vagy a délutánunkat, hanem számos kozmetikum alapanyaga épül a kávéra, illetve a koffeinre. Ismerjük meg legkedvesebb társunk, a kávé kozmetikai, szépségipari felhasználásának módjait! A kávé fogyasztásának jótékony hatását már számos kutatás alátámasztotta, a legújabb eredmények szerint a kávézás nem káros a szív- és […]
A dolgozó nőknek köszönhetjük a kávészünetet!
Mindannyian ismerjük az érzést: „ehhez nekem kell egy kávé”. Akár otthonról dolgozunk vagy a munkahelyen, a teljesítményünkre, figyelmünkre jó hatással van egy kávészünet. A feltöltődés ezen formája az egyik legjobb befektetés, hiszen alig 10-15 perc után újult erőbedobással tudjuk folytatni a munkát. Napjainkban természetes, hogy elmehetünk kávézni, de nem volt ez mindig így! A kávéfőzőgép […]
A Sátán italától a Lavazzáig
A „Sátán itala” – ezzel a névvel bélyegezték a kávét a 15. században, Olaszországban. Akkoriban az egyház számos tagja ellenezte az ördögtől való ital fogyasztását. Egy helyi legenda szerint VIII. Kelemen pápa miután elfogyasztott egy csésze kávét, azt mondta: “Ez a Sátán itala olyan finom, hogy kár lenne hagyni, hogy kizárólagosan a hitetlenek fogyasszák.” Miután […]
Lehet-e kávézni diéta mellett?
A húsvét utáni időszak kvázi a második évkezdés. A tavasz beköszönt és előkerülnek a lengébb ruhadarabok. Sokan ekkor kezdenek komoly diétába. A diéta és a kávé kapcsolata igen megosztó, most megvizsgáljuk: diéta alatt fogyaszthatunk-e kávét? Tiltólistás kedvenceink A diéta során számos olyan élelmiszer és ital tiltólistára kerül, ami korábban a mindennapjaink részét képezték. Ezek a […]
A növényi tejek és a kávé
Örömmel írhatjuk, hogy hódítanak a növényi tejek! A növényi italok fogyasztása olyan trend, ami határozottan és bizonyítottan jót tesz az emberi szervezetnek. Egyre többen vannak, akik egészségügyi, etikai meggyőződés, laktózérzékenység vagy egyéb okokból kerülik a tejfogyasztást. A növényi tejek, amellett, hogy egészségesek rengetegféle választékot kínálnak, melynek hála sokszínűbbé varázsolhatjuk étrendünket. Találkozhatunk szója-, mogyoró-, kesudió-, mandula-, […]
Miért isszuk tejjel a kávét?
Minden nemzet kávézási kultúrája eltérő, sőt nemzeten belül is lehetne különböző szokások, trendek. Ez megnyilvánulhat abban, hogy milyen eredetű kávébabot vagy milyen pörkölésű kávét isznak, de fontos különbség van a fogyasztást tekintve abban is, hogyan viszonyulnak a tejhez. Magyarországon inkább jellemző, hogy erős, feketével kezdjük a napot, majd ahogy telik az idő, gyakrabban keverjük fel […]
Beszéljünk komolyan a kávéfüggőségről!
A kávénak számos jótékony hatása van az egészségünkre, azonban mégis pszichoaktív drogként tartják számon a magas koffeintartalma miatt. Ez annyit tesz, hogy a koffein fogyasztása közvetlen hatással van a testi-lelki működésünkre. A kávéban található koffein a világon a második legelterjedtebb függőséget okozó anyag az alkohol után, ezért a kávé fogyasztására bármilyen egészséges is, oda kell […]
Milyen típusú kávét válassz otthoni vagy irodai fogyasztásra?
A prémium minőségű Lavazza kávéfőző gép mellett fontos, hogy milyen típusú kávét fogyasztasz. Szemes vagy kapszulás? Te tudod melyik illik hozzád a legjobban? Biztosan a megfelelő típusú kávét választottad? Cikkünkben most bemutatjuk a két fő kategóriát és könnyebb lesz a választás! Az igazi olasz Lavazza kávé az otthonodban vagy az irodában is elkísérhet! Kávéházi minőségű, […]
5+1 különleges érdekesség a kávéról
A kávéval kapcsolatos kevésbé ismert tényekről már korábban írtunk, most nézzük még érdekességet kedvenc melengető italunkról. 250 éves az instant kávé 250 éves Beethoven, a Semmelweis Egyetem és az instant kávé is, pedig azt gondolhatjuk, utóbbi a felgyorsult életünk szüleménye. Az instant kávé azonban 1770-es évek elején bukkant fel Angliában, viszont elsöprő népszerűségére még várni […]
Valentin nap Olaszországban
Most, hogy nem tudunk utazni és a programlehetőségek is igen szűkösek, remek Valentin napi ajándék lehet, ha egy egész napos “olasz kalandra” indulsz a kedveseddel! Felkelés után készítsétek el közösen a kávét! Ha imádjátok az olaszos temperamentumú kávékat, a Lavazza a tökéletes választás. Az olaszok sosem sokkolják a szervezetüket reggelire sós ízekkel, általában croissant és […]
Milyen vizet használjunk kávéfőzéshez?
Korábban írtunk a tökéletes eszpresszó kávé hozzávalóiról. Most lássuk, a minőségi kávé elnyeréséhez milyen vízzel érdemes főzni a kávénkat. Vízkeménység Első körben tisztázzuk magát a vizet, ugyanis a lágy és a kemény víznek eltérő élettani hatásai és felhasználási lehetőségei vannak. A víz keménységét a benne oldott ásványi anyagok mennyisége mentén határozzuk meg. A vízben főképp […]
A tökéletes eszpresszó kávé ismérvei
Kétségkívül az olaszok az igazi eszpresszó szakértői. Megkérdeztük hát őket, hogy a tökéletes eszpresszó kávéhoz milyen eljárásmód, technológia és minőségi követelmények szükségesek? A kifogástalan eszpresszó követelményei: Adag: 1 adag espresso körülbelül 7 gramm +/- 0,5 gramm őrlemény felhasználásával készül. Egy Lavazza kapszulás kávé pontosan ennyi kávét tartalmaz. Főzés: A kávégép működése közben szükséges szivattyúnyomás 9 […]
Kávézás tinédzserkorban
A kávét nem csak mi felnőttek, de a kamaszok is előszeretettel fogyasztják. Engedhetjük-e a tinédzsereket kávézni? A kevesebb több Bár az egészséges mennyiségű kávénak nincs kifejezett rossz hatása a tinédzser szervezetre sem, az ő esetükben még inkább oda kell figyelni a napi fogyasztott mennyiségre. Napi egy kávé javasolt tejjel, növényi tejjel felöntve. Ez a koffein […]
Csésze, bögre vagy pohár? Miben igyuk a Lavazza kávét?
A boros poharakhoz hasonlóan a Lavazza kávé fogyasztásnak is megvan a maga művészete, melyhez szorosan hozzá tartozik, hogy miben találják, miből isszuk. A forma és a pohár anyaga is hozzáad a kávézás élményéhez. Igazi emléket hagy bennünk egy dekoratívan tálalt, vagy selymes szájú bögréből elfogyasztott Lavazza kávé. Hol lakik az eszpresszó? Az eszpresszó csészék klasszikusan […]
A kávézás támogatja a diétát!
Felszaladt rád pár undok kiló az ünnepek alatt? Megfogadtad, hogy idén lefogysz? Semmi pánik, a kávézás segíteni fog a fogyásban! A következő 6 szabály betartása által még többet lehet fogyni kávézás mellett! Ha fogyókúrába illeszted a kávézást, a presszókávét válaszd. Amennyiben egészséges életmódra térsz át, és szeretnéd megtartani a tejeskávét, használj növényi tejet! Szigorúan étkezés […]
Az újévi fogadalmak ideje lejárt?
Újévi elmélkedéshez a Lavazza kávé mellé 🙂 Az újévi fogadalmak hagyománya 4000 évre tekint vissza. Már az ősi babiloniaktól származó leletek bizonyítják, hogy újévi fogadalmat tettek a számukra új évnek tekintett márciusban, mikor is az Akitu nevű kolosszális 12 napon át tartó vallási fesztivált is ünnepelték sajnos még Lavazza kávé nélkül 😉 A fogadalmak többnyire […]
4 pompás Lavazza kávés koktél Szilveszterre
Ha már garantáltan otthon bulizunk, ragadjuk meg az alkalmat arra, hogy kipróbálunk új, isteni finom kávés koktélokat. A tradicionális: Espresso Martini Egyszerű, gyors, mégis különleges koktél. Lássuk! Hozzáválók 4 személyre: 20 cl vodka 2 csészényi erős Lavazza kávé, lehűtve 4 cl Kahlua likőr 12 jégkocka Öntsünk a vodkát, a 2 csészényi kávét lehűtve és 4 […]
Az evés utáni kávé valódi hatásai
A reggeli kávéfogyasztásról korábbi bejegyzésünkben már beszéltünk. Most nézzük meg a főétkezésekhez kapcsolódó kávéfogyasztási szokásokat. Sokféle tradíciót ismerünk: van, aki rögtön ebéd után, akár desszertként, mások inkább délutáni ébresztőitalként kortyolgatják a finom kávékat. A kávé rengeteg hatóanyagot rejt magában, amelynek hatását meghatározza az is, hogy az étkezéshez viszonyítva mikor fogyasztjuk. A kávé nem csökkenti az […]
Hogyan ünneplik a karácsonyt a világban és a Lavazza hazájában?
A karácsony, mint ünnep, már a Római Birodalom naptárjaiban is szerepelt, a karácsonyfa állításának szokása mégis alig 200 éves. Hiába a legnépszerűbb ünnep 145 országban, szinte sehol nem egységes a világon, a Lavazza hazájában Olaszországban még régiónként is eltérő hagyományok vannak, csupán egy dolog közös: középpontjában a szeretet és a család áll. Pattanjunk fel a […]
Stresszmentes karácsonyi készülődés 2020-ban
Közeleg a karácsony, a visszaszámlálás már elkezdődött, azonban az idei ünnep biztosan el fog térni a hagyományoktól! Mennyiben borultak fel a szokásos teendők? Hogyan lehet megteremteni a helyzethez képest a leginkább ünnepi hangulatot? Segítünk, hogy a pulzusszámod a Lavazza kávé emelje reggelente, ne az ünnepi stressz! 🙂 A stresszmentesség kulcsa a tervezés és a fókuszáltság. […]
Házi kávékrémlikőr Lavazzával
A házi krémlikőrökből számtalan verzió létezik: a karamellizált cukor általában alap, és lehet bele rumot vagy whiskey-t tenni. Mi most egy irish cream receptet ajánlunk, így ebbe whiskey kerül, illetve egy erős Lavazza kávé. Lássuk! Kávékrémlikőr Hozzávalók: 1 dl habtejszín (növényi habtejszín) 4-6 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő) 4 dl whiskey 2 dl Lavazza […]
Last minute ajándék a kávékedvelő rokonoknak, barátoknak, kollégáknak
Valami személyes ajándékban gondolkozol? Nincs időd vásárolni? Ne ess kétségbe, itt egy pofon egyszerű, gyors és szuper kreatív recept, amit bármilyen kávéfanatikusnak ajándékba adhatsz, ha pl Lavazza kávégépe már van 🙂 Karácsonyi kávéízesítő szirup Hozzávalók: 30 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer, méz) 2 dl víz 2 teáskanál mézeskalács fűszer 1 vaníliarúd Elkészítés: Forrald fel […]
Kávéfanatikusok bakancslistája
Itt az év utolsó hónapja. Különös időket élünk, de az évösszegzés és az új célok kitűzése mindig remek módja, hogy gondoskodj a tartalmas és izgalmas életről a tanulságok levonása mellett. Neked van bakancslistád? Bemutatjuk mi kerülhet egy kávé rajongó bakancs listájára! Kávék, amiket meg kell kóstolnod! A kávé rengeteg izgalmat tartogat, hát még ízekben. A […]
A kávézás időpontja fontosabb, mint gondolnád
Zombiként ébredsz és az első dolgod a Lavazza kávé lefőzése? Nem lehet hozzád szólni, míg az első csészével meg nem ittad az isteni, fekete, reggeli kezdő löketet? Sokunk számára elképzelhetetlen, hogy kávézás nélkül kezdjük a napot. Ha valódi Lavazza kávé fanatikus vagy, tudod, hogy nem csak a reggeli, „életbentartó kávé” az egyetlen alkalom, amikor kedvenc […]
4 hasznos tanács, hogyan legyen hosszú életű a kávéfőződ!
Összeszedtünk 4 praktikus tudnivalót, ami igazán fontos lehet, ha szeretnéd, hogy a Lavazza kávéfőződ sokáig kísérje a mindennapjaidat. Nem kell kikapcsolni a gépet éjszakára! A Lavazza kávégépek a bekapcsolást követően készenléti állapotba kerülnek, melynek köszönhetően az átlagos áramfogyasztásod alacsony marad. Bátran főzz csapvízzel! A kávéfőzéshez csapvizet javaslunk, mert az ásványvíz magas ásványi anyag tartalma […]
Lavazza BLUE, Espresso Point, FIRMA kávékapszulák
Mit jelent a Lavazza BLUE rendszer? Tudod, hogy mi a különbség a Lavazza BLUE és az Espresso Point és a Lavazza FIRMA között? Van ötleted mennyi kávét tartalmaz egy kávékapszula és miben különböznek a kávékapszulák? Ezekre kapsz most választ! Üdvözöljük az Espresso Point rendszert, a család kortalan nagybácsiját Az Espresso Point a Lavazza régebbi termékcsaládjából […]
6+1 tipp hogyan alakítsd alvási szokásaid tudatosan
Napjainkban igencsak leszűkültek a programlehetőségeink és sok időt töltünk otthon. Használjuk ki az időt a tudatos és egészséges szokások kialakítására, akár családostól is. Itt a lehetőség, hogy javítsunk például alvási szokásainkon! Bemutatunk 6+1 tippet, amitől garantáltan kipihentebben fogsz ébredni! Akár bagoly, akár pacsirta vagy, vigyél rendszerességet alvási szokásaidba. Ez azt jelenti, hogy igyekezz minden nap […]
A Lavazza biztonságosan szállít az otthonodba!
Rendelj tőlünk házhoz a legnagyobb nyugalommal! A mostani megváltozott helyzet azonnali reakciókat vár el mindenkitől, házhoz szállításunk ezért minden előírásnak és egészségügyileg kirendelt óvintézkedésnek megfelel! Rendkívül fontos számunkra a vásárlóink mellett kollégáink egészsége is. Mindent megteszünk a biztonságos munkakörnyezetért és kiszállítási feltételekért, így zökkenőmentesen, töretlen minőségben működünk tovább. A kiszállítóink maszkot és kesztyűt viselnek, valamint […]
Bagoly vagy pacsirta? A korán- vagy a későn kelők táborát erősíted?
Cirkadián ritmusnak hívjuk az alvás és ébrenlét napi ritmusát, időzítését, mely egyénenként hatalmas eltéréseket mutathat. A tudósok 2 nagy csoportra tudják osztani az egyéneket: a hajnali nappal együtt kelő, reggeli energia bomba pacsirtákra, valamint a lenyugvó nappal erőre kapó, szívesen éjszakázó baglyokra. Az, hogy melyik típusba tartozunk a teljes életvitelünkre, napi rutinjainkra, munkateljesítményünkre kihat. A […]
Mézeskalács latte házilag
Itt a hideg, lassan jönnek az ünnepek. A sok minket érő változás mellett ideje hangolódni a mindig melegséget, szeretet és biztonságérzetet jelentő karácsonyra. Most, hogy a lehetőségeink igen korlátozottak, és nem tudunk kimozdulni ideje kreatívnak lenni és megalkotni a legfinomabb kávékülönlegességek házi verzióját! Lavazza tipp: Karácsonyi ajándéknak is tökéletes a házilag készített mézeskalács szirup egy […]
Kávéval az erősebb immunrendszerért!
Az immunerősítés alapjai máig nem világosak – az immunreakciók folyamatai tudniillik olyan komplexek, hogy mélyreható feltérképezésükkel még adós a tudomány -, azt már biztosan tudjuk, hogy a tudatosan egészséges életmóddal segíthetjük a szervezetünk védekező képességét. Kerüld a cukrot a kávézáskor (is)! Javasolt elkerülni a cukorfogyasztást, nem csak a zsírpárnák miatt, hanem akkor is, ha szeretnénk […]
Javasolt reggelizni kávézás előtt!
Sokan fogyasztjuk a reggeli Lavazzánkat éhgyomorra, közvetlenül ébredés után. Szintén gyakori jelenség, hogy minél fáradtabban ébredünk, annál erősebb kávét fogyasztunk, vagy annál többet iszunk belőle. Ha a gyomrunk eddig nem jelzett volna, most tudományosan is bizonyították, hogy ez sajnos nem tesz jót. Egy friss és ropogós 2020 októberi kutatás a kávézás anyagcserére gyakorolt hatásait vizsgálta, […]
A tökéletes tejhab titka
Nincs is jobb, mint egy krémes, tejhabos Lavazza kávé élvezet! Az elkészítése nem is olyan bonyolult, ám odafigyelést, és némi gyakorlatot kíván. Megmutatjuk, hogyan és miből készül a tökéletes tejhab. Mi a tejhab? A tejhab, a tej gőzölése, habosítása során hozható létre. A folyamat alatt a tejet forró levegővel, gőzölővel dúsítjuk, így közben fel is […]
A korán kelők előnyei
Aranyat ugyan nem ígérhetünk, de 4 meggyőző érv mentén bemutatjuk, miért érdemes korán kelni. Könnyebben tisztul az elménk 4 órát felölelő is lehet az az időszak, amíg az ébredést követő fázisból teljesen magunkhoz térünk. Aki munkakezdés előtt 1-1,5 órával ébred, sokszor érezheti magát még bágyadnak így a délelőtt egy része félálomban telik. Amennyiben a délelőtti […]
Kávés sütőtökbrownie mindenmentesen
Hiába a legjobb program ősszel bevackolni magunkat a szobába és filmnézés közben nasini, azért vigyázni kell, hogy a „téli bundánk” a nemkívántnál nagyobb legyen a mostani hónapokban. Ezzel az őszi finomsággal nyugodtan lehet bűnözni!
Kávé pörkölési fajták
A pörkölés maga a folyamat, amely során a zöld kávébab állandóan emelkedő hőmérsékleten barnás vagy már-már feketés színt kap.
4 őszi ínyenc kávé, amit garantáltan imádni fogsz!
Nincs is jobb egy esős őszi napon mint egy finom, gőzölgő kávé. A legtrendibb eddig a sütőtökös latte volt, mi is írtunk róla korábban. Azt hittétek, ezt a mennyei kávét semmi nem tudja letaszítani a trónról? Bemutatunk 4 őszi finomságot, ami most versenybe száll a rajongásodért!
Ezek a tényezők felelősek a kávé ízéért – 2. rész
Korábbiakban bemutattuk hogyan és milyen tényezők mellett születik meg a kávébab, és miként jut el a termőföldtől a szüretelésig. Lássuk mi történik ezután!
Ezek a tényezők felelősek a kávé ízéért – 1. rész
Te meg tudod fogalmazni mitől lesz minőségi a kávé íze? Bemutatjuk azokat a tényezőket, amik az igazán friss és minőségi kávé végső ízéhez hozzájárulnak.
Ma van a kávé világnapja már 37 éve! – Szeptember 29.
A kávé világnapja 1983-ban indult Japánból, de Európában hivatalosan 2009 óta szeptember 29. óta ünnepeljük. Köszöntsük ma immáron 37 év után is kedvenc és élénkítő fekete társunk.
Sütőtökös, fűszeres latte: így készítsd el otthon az ősz sztárkávéját!
Itt az ősz, a sütőtök szezonja! A gasztro-őrültek méltán kedvence lett pár éve a sütőtökös latte. Bemutatjuk, hogyan készítheted el otthon pár perc alatt, egyszerűen az isteni sütőtökös kávékülönlegességet.
A Nagy Kávé Szótár 2. – A Kapucínertől a Zöld kávéig
Figyelem, az oktatás folytatódik! Minden Lavazza fanból kávé szakértőt faragunk!
A nagy kávé szótár 1. Az Affogatotól az Irish Coffee-ig.
Ismerd meg velünk az összes kávéhoz köthető definíciót, kávéfajtát és légy te is a kávézás szakértője!
Isteni kávészósz sült húsokhoz
Nem is hinnénk milyen mennyei különlegességet varázsolhatunk az asztalra, ha a hagyományos fogásokat megbolondítjuk egy kis kávéval. Most bemutatjuk az új kedvencünket, a Kávés-vörösboros szószt!
Őrült kávézási szokások híres történelmi személyektől
Nem is hinnéd ismert elődjeinket milyen fura viszonyok fűzték a kávéhoz. Most lehull a lepel!
Miért jó a kapszulás kávé?
Bátrán elismerhetjük a kapszulás kávéfőzők forradalmasították az otthoni kávékészítést és kávézási élményt. Bemutatjuk miért!
Hány éves kortól ihat egy gyerek kávét?
Tele van az internet gyereknevelésről szóló szakmai és kevésbé szakmai cikkekkel, a gyerekek kávéfogyasztásáról azonban mégis kevesen beszélnek. Nem véletlen, a kérdés nagyon megosztó és máig nincs egységes álláspont.
Miért és hogyan pörkölik a kávét?
A kávépörkölés külön művészetnek számít, folyamata bonyolult mestermunka. Lássuk, hogyan működik ez a különleges folyamat, aminek a végén az isteni Lavazza kávénkat szürcsölhetjük.
Kávézz úgy, ahogy a Pilvaxban a Nagyok
Pesten és Budán nagyjából 40-42 kávéház üzemelt a reformkorban és a 1848-as forradalom idején. A kávéházak nagyon kedveltek voltak ekkoriban, itt gyűltek össze a korszak fiataljai.
10 kávétípus, amit alap, hogy ismerned kell
Egyre nagyobb divatja van itthon is a kávéfogyasztásnak, így az újhullámos kávéházak és azok kínálata is egyre bővül.
Súlyosan visszaesett a kávéfogyasztás a koronavírus kitörése óta
A koronavírus járványügyi helyzetéből kifolyólag a gazdasági forgalom általános visszaesése a kávé szektorára is nagy hatással volt. Immáron 9 éve először idén ismételten csökkent a kávéfogyasztás a világban.
Arabica vs Robusta. Lehull a lepel a különbségekről!
Az Arabica és a Robusta két különböző kávéfajta. Épp úgy ahogy a görögdinnye és sárgadinnye. Más a színűek, más az ízük és más féleképpen érdemes fogyasztani őket. Nincs ez másképp a kávéval sem.
4+1 tény, amit tuti nem ismertél a kávéval kapcsolatban
A kedvenc társunk a kávé, mindig okozhat meglepetéseket. Íme 4+1 tény, amit tuti nem ismertél a kávéról.
A kávé rejtett képességei
Tudtad, hogy a kávét nem csak meginni lehet, hanem sok egyéb dologra is felhasználhatod? Harcolhatsz vele a szagok ellen, a hangyák ellen, de a kertedben is hasznát veheted.
Kell egy kis kávészünet
A mostani veszélyhelyzetet követő időszakban bártan kimondhatjuk nem vagyunk túl jó állapotban.
Te milyen személyiség vagy a kávézásod alapján?
Szájról szájra terjedő Lavazza anekdotákból összeszedtük a leggyakoribb jelenségeket, amikor kávé választásról van szó.
5 TIPP az extra különleges kávé élményhez
Kávémániásként valami változatosságra vágysz? Unod a megszokásokat? Most minden felborult körülöttünk, borítsuk fel hát a hagyományos kávézási szokásokat is!
Van, aki forrón szereti! Bizony, még nyáron is!
Tombol a hőség, bár hova megyünk megsülünk a saját bőrünkben. Mi lesz ilyenkor a jól megszokott reggeli vagy délutáni forró kávénkkal?
Mentes-e a koffeinmentes kávé és mikor érdemes fogyasztani?
Sokan tartják feleslegesnek, sokan nem is hisznek benne, pedig létezik koffeinmentes kávé, legalábbis nagyjából koffeinmentes. De mire jó? Kiknek való? Hogyan állítják elő?
A kávé felfedezésének legendája
A történetmesélés minden kultúrában fontos. Rengeteg legenda és mítosz maradt ránk a történelem során, a kávé felfedezésének is megvan a saját legendája.
Kávézási szokások a világ körül
Minden nemzetnek megvannak a maga szokásai a kávézás terén. Van, ahol külön szertartása van a kávékészítésnek, máshol forró csokoládéval keverek, vagy éppen fahéjat szórnak rá.
10 + 1 érdekesség a kávéról
Rengeteg kávét fogyasztunk, a mindennapjaink része, de mégis keveset tudunk róla. Lavazza fanoknak összeszedtünk néhány érdekességet a kedvencükről, a kávéról és a kávéfogyasztásáról.
Kávé kisokos – Mi az az espresso?
Az espresso 25-35 ml krémes, cukor nélkül is édes kávé, vörösesbarna színű habbal a tetején. A Lavazza segítségével most megtudhatjuk, hogy pontosan hogyan érdemes csinálni, hogy igazán profi és felejthetetlenül finom legyen a végeredmény.